JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året

Landsstyret i Grønn Ungdom mener det bør innføres et kvotesystem for flyreiser der hver nordmann har tillatelse til tre reiser i året.

Colourbox

– Vi foreslår en 75 prosents reduksjon i flytrafikken fram mot 2030. Dette kan gjøres på ulike måter, men vi mener at et kvotesystem, der flytillatelser kan selges og slettes, er en mulig løsning, sier talsperson Hulda Holtvedt i Grønn Ungdom.

Ungdomsorganisasjonens landsstyre gikk i helgen også inn for flyseteavgift på 600 kroner og rask utbygging av høyhastighetstog i hele landet. Alle tiltakene har som mål å begrense flytrafikken kraftig.

Holtvedt påpeker at det er viktig å bygge ut alternativer til fly.

p

Bjørn-Kristian Svendsrud, formann i Fremskrittspartiets Ungdom, reagerer kraftig på forslaget.

– Det er lenge siden vi har fått servert slike forlag i Norge som så til de grader begrenser folks personlige frihet, men det er tydelig at Grønn Ungdom ikke er redde for å gå inn for totalitære forslag. Det er skremmende, sier han i en kommentar.

Annonse
Annonse