JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyres landsmøte 2019:

Hadia Tajik: Statsministeren virket uinspirert i landsmøtetalen sin

Ap-nestleder Hadia Tajik synes landsmøtetalen til Erna Solberg var helt uten engasjement.
Nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet.

Nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet.

Kai Hovden

helge@lomedia.no

Hadia Tajik mener statsminister Erna Solberg bare var begeistret da hun snakket om å ha fått Kristelig Folkeparti inn i regjering på bekostning av kvinners rett til selvbestemmelse.

– Resten av talen virket statsministeren uinspirert. I talen viste Erna Solberg liten vilje til ansvar, og ingen nye løsninger for folk. Fasiten etter seks år med Erna Solbergs regjering er at forskjellen mellom folk øker, uføretallene øker og privatiseringen øker, sier Arbeiderpartiets nestleder til FriFagbevegelse.

– Arbeiderpartiet vil heller ha en rettferdig fordeling, felles velferd i felleskapets hender og jobber med en lønn å leve av, legger hun til.

I sin tale til landsmøtet på Gardermoen skrøt Solberg varmt av regjeringssamarbeidet med Venstre, KrF og Frp, men erkjente samtidig at Høyre ikke alltid får markert seg like sterkt som hun skulle ønske.

Les også: Yrkesfagene skal styrkes i årene som kommer, lover Erna Solberg

Sterkt preget

Det var en sterkt preget statsminister som fredag åpnet landsmøtet til Høyre. Sjokket med arrestasjonen av samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara dagen før var ingen god oppladning til landsmøtet. Meningsmålingene er ikke voldsomt gode, selv om Høyre på målingen til Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og ANB, var det største partiet og gikk fram med fire prosentpoeng sist onsdag.

Kanskje var det derfor hun ikke strålte på talerstolen, selv om talen hennes traff selve landsmøtesalen og ga tidsvis stor applaus.

Les også: Denne mannen blir sannsynligvis ny nestleder i Ap

Lite substans

Det forundrer imidlertid Hadia Tajik.

– Det var lite substans og lite nye løsninger. Talen virket pregløs og uinspirert. Det virket ikke som det var en tale som var viktig for Erna Solberg. Men det burde det vært. Det er underlig med tanke på at det er lokalvalg til høsten, og en stor mulighet for å dele ambisjoner og gi en verktøykasse for partiet før lokalvalget. Hun snakket også knapt om arbeidslivspolitikk som er så viktig. Det var heller ingenting å spore av engasjement for samfunnsberedskap og trygghet for vanlige folk, sier Hadia Tajik.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse