JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Havnearbeiderne i Oslo raser over at arbeidsplassen legges ned

Oslo losse- og lastekontor legges ned. De to arbeidstakerrepresentantene i styret er rasende og krever nå et nytt møte.
UTÅLMODIGE: Med styrevedtaket om å legge ned Oslo losse- og lastekontor har Roar Langaard, Tommy Torgersen, Stig Skaug og Vegard Holm fått nok. Nå mener det Transportarbeiderforbundet og LO snarest må på banen.

UTÅLMODIGE: Med styrevedtaket om å legge ned Oslo losse- og lastekontor har Roar Langaard, Tommy Torgersen, Stig Skaug og Vegard Holm fått nok. Nå mener det Transportarbeiderforbundet og LO snarest må på banen.

Jan-Erik Østlie

jan.erik@lomedia.no

På et ekstraordinært styremøte i Oslo losse- og lastekontor er såkalt begjæring om oppbud vedtatt med tre mot to stemmer. Det betyr at styret vil slå selskapet konkurs.

Vedtaket om nedleggelse av Oslo losse- og lastekontor (OLLK) ble gjort tirsdag 19. mai av et styre som har tre representanter fra arbeidsgiverne og to fra arbeidstakerne. De to sistnevnte er Stig Skaug, leder av Oslo Bryggearbeideres Forening (OBF) og Tommy Torgersen, nestleder i samme forening.

Økonomisk begrunnelse

Bryggesjauerne i OBF stemte mot vedtaket og henviser til OLLKs vedtekter § 9 og hovedavtalen mellom LO og NHO. Poenget er at et sånt vedtak ikke kan gjøres før det holdes et drøftingsmøte mellom partene. Nå vil det bli holdt et sånt drøftingsmøte i morgen 22, mai der OBF får med seg Lars Johnsen, første nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund. Men dette er etter at vedtak om nedlegges av OLLK faktisk er fattet.

– Begrunnelsen for vedtaket er økonomisk, men dette er en styrt avvikling som har foregått i minst to-tre år. Arbeidsgiverne gir her blaffen i alle formaliteter, dette er et brudd på både tariffavtale og hovedavtale, sier Stig Skaug til frifagbevegelse.

Skaug er leder i OBF og er temmelig forbannet på både ledelsen i LO og Norsk Transportarbeiderforbund.

– Nå har de sittet med hendene i fanget lenge nok. Nå må LO ut og synliggjøre oss – de må slutte med tompratet sitt, sier han.

Les også: Havnekonfliktene fortsetter med rettsak og forhandlinger

I dag – torsdag 21. mai har for øvrig Norsk Transportarbeiderforbund forbundsstyremøte. Saken skal behandles der.

Dette er et gedigent angrep på alle arbeidstakere i Norge.

Stig Skaug, leder av Oslo Bryggearbeideres Forening

Annonse
Annonse