JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikea kutter 7.500 stillinger

Møbelgiganten Ikea varsler at 7.500 stillinger kan forsvinne. Men ommøbleringen skal også føre til at det skapes 11.500 nye arbeidsplasser.

Jan-Erik Østlie

I Norge vil Ikea opprette cirka 100 nye stillinger, samtidig som rundt 20 av 3.150 stillinger kan bli fjernet. I tillegg kan noen av dagens stillinger bli endret eller flyttet.

– Det blir en omstillingsprosess. Noen ansatte er urolige. Men alt er ikke negativt. Vi må sørge for at det blir reelle drøftelser med ledelsen i Ikea. Det gjelder å jobbe med kompetanseutvikling slik at flest mulig av de ansatte kan bli, sier konserntillitsvalgt Fawsi Adem i Ikea til E24.

Møbelgiganten er i gang med et treårig program som ifølge Ikeas egne anslag vil skape 11.500 nye stillinger globalt, samtidig som rundt 7.500 eksisterende stillinger kan bli fjernet.

Følg oss på Facebook!

Ikea opplyser til det svenske nyhetsbyrået TT at 650 stillinger ligger an til å bli kuttet i Sverige.

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt Ikea. Det innebærer endringer både ut mot kunden og internt i virksomheten, sier administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Norge i en pressemelding.

Ikea understreker at målet ikke er å kutte kostnader. Ifølge Rodgers handler det i stedet om å omorganisere for å sikre at Ikea forblir relevant også i framtida.

Hun lover at de ansatte vil bli involvert i gjennomføringen av programmet.

– Vi vil ha gode diskusjoner med verneombud og tillitsvalgte om den videre prosessen. Det blir det aller viktigste fokuset for oss i de nærmeste ukene, sier Rodgers.

Annonse
Annonse