JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

TV-aksjonen NRK

Industri Energi gir 50.000 kroner til arbeid mot plast i havet

Industri Energi, som organiserer ansatte i plastbransjen, støtter årets WWFs arbeid mot plast i verdenshavene.
Plast i havet er et problem for både dyr og miljø.

Plast i havet er et problem for både dyr og miljø.

Jamie Lamb/ Getty Images

tonje@lomedia.no

– Vi kan ikke akseptere forsøpling i havet. Forsøpling av plast er også et problem for den viktige plastindustrien, hvor vi organiserer ansatte, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Søndag 18. oktober arrangeres den årlige TV-aksjonen, i år til inntekt for WWF Verdens naturfond sitt arbeid mot plastforsøpling av verdenshavene. Forbundet har vedtatt å gi 50.000 kroner til formålet.

Les også: Fellesforbundet støtter årets TV-aksjon med 20.000 kroner

Internasjonalt arbeid

Tv-aksjonen i år har fått navnet «Et hav av muligheter», og målet er å få inn penger til å bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900.000 mennesker i Vietnam, Indonesia, Thailand og Filippinene.

– Vi pleier å gi penger til TV-aksjonen hvert år. Vi er et forbund med et sterkt internasjonalt engasjement, sier Alfheim.

Aksjonen har mål om, i samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv, redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

– Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030, skriver TV-aksjonen i en pressemelding.

NRKs TV-aksjon, slik vi kjenner den i dag, har vært gjennomført hver høst siden 1974, men innsamlingsaksjonen er mye eldre.

Digitale bøssebærere

På grunn av smittevernhensyn, er den vanlige dør-til-dør-aksjon avlyst i år. Bøssene er vil derfor være digitale.

Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Innsamlingen begynner først 5. oktober.

WWF Verdens naturfond er en av verdens største miljøorganisasjoner, og jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. De jobber for at beslutningstakere skal forplikte seg til målet om null plast på avveie innen 2030.

Annonse
Annonse