JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå starter Arbeiderpartiet oppgaven med å meisle ut ny politikk for arbeidslivet

Fredag startet arbeidet med å meisle ut Aps nye arbeidslivspolitikk.
Jonas Gahr Støre og Ap har gitt Arild Grande oppgaven med å lede partiets arbeidslivsutvalg.

Jonas Gahr Støre og Ap har gitt Arild Grande oppgaven med å lede partiets arbeidslivsutvalg.

Aslak Bodahl, ANB

helge@lomedia.no

Mens Høyre, Frp og Venstre lager sin regjeringsplattform, skjerper Arbeiderpartiet sin politikk på arbeidslivsfeltet.

Lederen av Ap-utvalget, stortingsrepresentant Arild Grande, er ikke imponert over signalene om ny arbeidslivspolitikk som torsdag ble presentert av de tre borgerlige partilederne som forhandler om regjeringsplattform.

– Tvert imot har jo den borgerlige fløyen kuttet på bevilgninger på dette området de siste årene, sier Arild Grande til frifagbevegelse.no.

Flere i jobb

Å få flere i jobb blir en hovedprioritet framover, fastslo partilederne for Høyre, FrP og Venstre på en pressekonferanse i forbindelse med regjeringsforhandlingene torsdag.

Partiene vil ha med partene i arbeidslivet på en dugnad.

– En av de viktigste oppgavene framover blir å få et samfunn der alle kan delta. Vi skal senke terskelen for deltakelse i arbeidslivet for personer med nedsatt funksjonsevne, innvandrere og de som har pådratt seg hull i CV-en, sa statsminister Erna Solberg da hun møtte pressen.

– Gjør noe annet

Arild Grande er ikke imponert over signalene.

– Senest i årets budsjett har regjeringen foreslått kutt i arbeidstiltak. Regjeringen har endret arbeidsmiljøloven til mer midlertidighet. Flere av de gruppene som det her snakkes om skyves dermed ut av arbeidslivet. Det gjelder særlig unge, innvandrere og de med nedsatt funksjonsevne. Her opplever vi nok en gang at regjeringen sier noe, men gjør noe annet, sier Arild Grande.

– Hvis regjeringen mener dette kunne de ha gjort en innsats på dette tidligere. Det viktigste vi kan gjøre for å skape et rausere og inkluderende er å bytte ut dagens regjering, mener han.

På oppdrag fra sentralstyret i Arbeiderpartiet skal han lose partiet fram til en ny arbeidslivspolitikk.

– Det handler om å vise veien til framtidens arbeidsliv. Hvordan vi skal sikre et trygt, godt og inkluderende arbeidsliv, legger han til.

Bredt sammensatt

Det er mye politisk kunnskap blant medlemmene som Grande har med seg i utvalget:

• Jonas Bals er nylig tiltrådt som rådgiver i LO.

• Anne Cathrine Berger leder samfunnspolitisk avdeling i NITO og er tidligere rådgiver på Stortinget.

• Robert Steen er byråd i Oslo.

• Gunn Karin Gjul er tidligere stortingsrepresentant og leder samfunnspolitisk avdeling i Fagforbundet, det største forbundet i LO.

• Ida Pinnerød er ordfører i Bodø, mens Kari Nessa Nordtun er gruppeleder for Ap i Stavanger. Hilde Elgesem Andersen er Ap-politiker i Vestfold.

Endre Sjøvold har relevant bakgrunn fra NTNU, mens Ina Libak er spådd å bli den neste AUF-lederen når Mani Hussaini går av.

• Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse