JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nesten alle Arbeiderparti-lag i Nordland sier nei til konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen

9 av 11 Ap-lag i Nordland sier nå nei til konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen. Fylkeslaget gir opp kampen om oljeutvinning.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

Debatten som nå pågår internt i partiet kan ende med nei til oljeutvinning, melder NRK.

– Stemninga ute blant velgerne har lenge vært negativ til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Norge og resten av verden er inne i et grønt skifte. Bærekraftig utvikling har aldri vært viktigere, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) i Sortland kommune.

– Legg oljesaken død. Hvorfor skal Ap bruke tid og ressurser på å kjempe for en tapt sak. Verken befolkningen eller fiskerinæringen vil ha olje i Lofoten og Vesterålen, sier hun.

Støre ser ikke for seg flertall for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja

Etter mye diskusjoner i lokallagene kom torsdag beskjeden om at fylkeslaget Nordland Ap gir opp kampen om oljeutvinning.

– Dette er en død hest, og slakteren kommer ikke fra Arbeiderpartiet. Vi har jobbet hardt for å få dette til, men andre har på en måte gravlagt det. Jeg har mye høyere ambisjoner for de andre næringene som vi har her i fylket og i regionen Nord-Norge, sier fylkesleder Bjørnar Skjæran til NRK.

I vinter sa ti fylkeslag i Ap nei til oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Partileder Jonas Gahr Støre sa forrige uke at han ønsker den interne debatten velkommen, men understreket at han fortsatt står på formuleringene i partiprogrammet, om delvis vern og at deler skal konsekvensutredes.

Arbeiderpartiet knuser Høyre – rødgrønt flertall på ny måling

Fire endringer som kan gi én million nordmenn bedre pensjon, hvis venstresida får flertall

Warning
Annonse
Annonse