JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Individuell pensjonssparing:

Nordmenn dropper individuell pensjonssparing

Det er ett år siden IPS-ordningen trådde i kraft, men mange dropper å spare selv til sin egen pensjonstilværelse, ifølge SpareBank 1.
Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1.

Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1.

SpareBank 1

– Jeg tror folk vegrer seg for å binde pengene til pensjonsalder, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1.

Av de over én million kundene til SpareBank 1, har kun 15.000 kunder opprettet en IPS-konto siden den nye IPS-ordningen (individuell pensjonssparing med skattefordel) trådde i kraft 1. november i fjor, ifølge bankens egne tall.

Det årlige sparebeløpet i IPS-ordningen kan være opptil 40.000 kroner, mot 15.000 kroner i den forrige ordningen. Pengene er bundet fram til pensjonsalderen og kan tidligst utbetales fra 62 år.

– Jeg mener uansett at alle i jobb må spare selv til pensjon. Det kan være vanskelig å se for seg pensjonisttilværelsen når en er i tjueårene, men starter du tidlig har du gode muligheter til å virkelig oppnå renteeffekter samtidig som du får drahjelp av fordelen med utsatt skatt, sier Gundersen.

Ifølge tallene fra SpareBank 1, er det folk i Akershus og Rogaland som i snitt har spart mest i løpet av det året som har gått, med over 20.000 kroner spart i snitt i begge de to fylkene. Totalt er det en overvekt av menn som har spart til pensjon gjennom IPS, og hver mann sparer i snitt også mer enn kvinnene.

Les også:

Selvstendig næringsdrivende kan få spare mer til pensjon

Cathrine har 14.500 kroner på pensjonskontoen etter 20 år i arbeidslivet

Charlott taper 2.000 kroner i pensjon hvert år

«Tror virkelig NHO at de er solidarisk med de svakeste?»

Annonse
Annonse