JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom lar seg ikke påvirke av mulig sammenslåing av Fellesforbundet og Transportarbeiderforbundet

En mulig sammenslåing av Transportarbeiderforbundet og Fellesforbundet påvirker ikke Postkoms prosess med å finne en ny forbundshavn.
Tar den tiden de trenger: Postkoms Odd Christian Øverland understreker god behandling og forankring er viktigere enn tempo når forbundet ser på mulige allianser for fremtiden.

Tar den tiden de trenger: Postkoms Odd Christian Øverland understreker god behandling og forankring er viktigere enn tempo når forbundet ser på mulige allianser for fremtiden.

Morten Hansen

kai.hovden@lomedia.no

Medlemmene i Norsk Transportarbeiderforbund har gitt grønt lys til en utredning om mulig sammenslåing med Fellesforbundet.

– Jeg kan ikke se at det påvirker vår prosess, sier Odd Christian Øverland, forbundsleder i Postkom.

Har prøvd seg før

Transportarbeiderforbundet har forsøkt seg på sammenslåinger tidligere, både med Postkom og Jernbaneforbundet.

– I de to foregående prosjektene, Forbund1 og Forbundsalliansen, var ideen at vi skulle bygge noe helt nytt. Vi startet med «blanke ark», og skulle utforme en ny organisasjonsstruktur, nye vedtekter, nytt prinsipprogram og nye handlingsplaner. I begge tilfellene viste dette seg å være for krevende når de deltakende forbundene måtte prioritere, og velge bort, noen av deres aller viktigste prinsipper. Derfor har Postkom denne gangen valgt en annen tilnærming i det arbeidet som ble igangsatt på forrige landsmøte, forklarer Øverland.

Han er klar på at Postkom velger sin vei videre uavhengig av resultatet mellom Transportarbeiderforbundet og Fellesforbundet. Hvorvidt Fellesforbundet kan være en partner for Postkom med Transportarbeiderforbundet om bord, ønsker ikke Øverland å kommentere.

– Det har vi ikke vurdert, og det er vanskelig å vurdere før vi ser resultatet av en eventuell fusjon mellom Transportarbeiderforbundet og Fellesforbundet.

Lurer du på noe under tariffoppgjøret? Sjekk tariffleksikonet vårt her

Godt forhold

Skulle de to forbundene komme til enighet, tror ikke Øverland det vil påvirke forholdet til Postkom.

– Vi har et godt forhold til alle forbund. På en del transportpolitiske spørsmål vil vi få Fellesforbundets tyngde i tillegg inn i diskusjonene. Når det gjelder grensetvister og andre organisatoriske spørsmål forutsetter jeg at LO-sekretariatet forholder seg til argumentene og ikke kjøttvekta.

I Postkom debatteres fremtidens forbundsløsning på kretsenes årsmøter i disse dager.

– Vi avklarer etterhvert hva som er viktig for Postkom å ta med i en fusjon med et annet forbund. Dette vil danne grunnlaget for de vurderingene vi skal ha med forbundene vi mener er aktuelle, sier Øverland.

Forbundslederen understreker at prosessen må ta den tiden den tar.

– Vi er mer opptatt av en god behandling og forankring i Postkom enn tempo, understreker Øverland.

Følg Posthornet på Facebook

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse