JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Power snudde, ga de ansatte tariffavtale og unngikk streik

Fredag ettermiddag mottok Handel og Kontor en signert tariffavtale for de ansatte ved elektrobutikken Power i Porsgrunn.
JOBB SOM NORMALT: Det blir ingen streik ved Powers butikk i Porsgrunn, de ansatte fikk tariffavtale. Illustrasjonsfoto.

JOBB SOM NORMALT: Det blir ingen streik ved Powers butikk i Porsgrunn, de ansatte fikk tariffavtale. Illustrasjonsfoto.

Martin Guttormsen Slørdal

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Jeg er utrolig glad for dette, sier regionkontorleder Lena Reitan ved HKs Tønsberg-kontor til HK-Nytt.

Hun var i full sving med de siste forberedelsene til streiken som skulle starte lørdag morgen da en signert avtale tikket inn.

– Jeg sender en stor takk til medlemmene våre ved Power som var klare til å streike for tariffavtalen og de rettighetene den gir dem, sier hun.

LO krever økt lønn og bedre pensjon for handel-, service- og lageransatte

Udramatisk, sier Power

I går kveld skrev HK-Nytt at tariffavtalekravet for de ansatte ved Power i Porsgrunn var avvist av elektrokjedens ledelse, både da det ble sendt dem i februar og i mekling denne uka.

Personaldirektør Morten Hovland sier til HK-Nytt fredag ettermiddag at saken hele tiden har vært udramatisk, slik han ser det. Han har hatt intensjon om å skrive under tariffavtalen så fremt de ansatte vil ha avtale med HK. På spørsmål om hvorfor han ikke undertegnet i meklingmøtet, svarer Hovland at han ville forsikre seg om at flertallet av de ansatte sto bak kravet.

– Hos oss er det slik at de ansatte som vil ha tariffavtale, får det. Men ønsket må være solid forankret hos de ansatte. Det føler jeg at det er nå, sier han.

Hånda på rattet

I HK er de glade for at saken løste seg uten streik.

– Dette er en viktig seier for våre medlemmer, det organiserte og seriøse arbeidslivet, og for ordna forhold, sier HK-nestleder Bjørn Mietinen i en kommentar.

Lena Reitan sier at nå starter jobben med å bygge opp HK-klubben og formalisere samarbeidet på bedriften.

– Det blir bra. For våre medlemmer var ikke kroner og øre det store spørsmålet, de ønsket en hånd på rattet, altså medbestemmelse på egen arbeidsplass og ordna forhold. Vi regner med et konstruktivt samarbeid framover, sier Reitan.

Tariffavtalen gjelder fra 17. februar.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse