JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen deler ut 20 millioner til programmering i skolen

Regjeringen gir et tilskudd på 20 millioner kroner til programmering i skolen. Pengene skal gå til utstyr slik at lærerne kan bruke kompetansen i klasserommet.

Leif Martin Kirknes

57 kommuner, 11 fylkeskommuner, 14 friskoler og en statlig samisk skole får støtte, opplyser Kunnskapsdepartementet.

– Vi ser at det er mange kommuner og fylkeskommuner som er i gang med å heve kompetansen til lærerne innen programmering. Disse lærerne må ha utstyr til å kunne undervise elevene. Dette tilskuddet er et viktig bidrag for å sikre det, sier statssekretær Julie Midtgarden Remen (H).

p

Tilskuddet skal brukes til å kjøpe utstyr slik at lærerne kan bruke kompetansen sin om programmering i klasserommet. Det er et tiltak i den femårige satsingen Den teknologiske skolesekken, som startet i 2018.

– Fra neste høst trer Kunnskapsløftet 2020 (Fagfornyelsen) og nye læreplaner i kraft. Da kommer programmering blant annet inn i læreplanene for matematikk og naturfag. Det er derfor viktig at skoleeierne forbereder seg godt til de nye læreplanene, sier statssekretæren.

I år er mange flere skoleeiere i nord kvalifisert til støtte, ifølge departementet. I tillegg har mange som fikk avslag i fjor, nå søkt på nytt og fått støtte.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse