JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Rigmor Aasrud går fra Stortingets finanskomité til arbeidskomiteen

Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) bytter plass med Hadia Tajik i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.
Rigmor Aasrud blir arbeidspolitisk talsperson for Ap.

Rigmor Aasrud blir arbeidspolitisk talsperson for Ap.

Ole Palmstrøm

helge@lomedia.no

Rigmor Aasrud (59) har det siste året vært finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Nå er det klart at Aps nestleder, Hadia Tajik, overtar hennes plass som ny finanspolitisk talsperson på Stortinget. Samtidig blir altså Rigmor Aasrud ny arbeidspolitisk talsperson og fraksjonsleder for Aps medlemmer i arbeids- og sosialkomiteen.

Aasrud blir nå nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Lang erfaring

Aasrud har vært stortingsrepresentant siden 2009 og representerer Oppland fylke. Hun er altså inne i sin tredje periode på Stortinget.

Hun satt i regjeringen fra 2009 til 2013. Hun fungerte som arbeids- og inkluderingsminister i to måneder i 2009, og var arbeidsminister fra november 2010 til januar 2011.

– Dette er et fagfelt jeg kjenner godt og gleder meg til å jobbe med, sier Rigmor Aasrud til FriFagbevegelse.

p

Hun satt to år i arbeids- og sosialkomiteen før hun ble finanspolitisk talsperson.

– Sysselsettingsandelen har tatt en stor plass i trontaledebatten. Høyrepartiene er tilfreds med en sysselsettingsandel som vi synes er for lav. Målet er å få flest mulig inn i arbeidslivet, sier Rigmor Aasrud til FriFagbevegelse.

– Å ha god kontakt med fagbevegelsen blir også en viktig del av arbeidet. De er mye av det som skjer i arbeidslivet vi som lovgivende myndighet kan bidra til å redusere, sier Rigmor Aasrud.

Andre rokkeringer

Flere andre representanter i Aps stortingsgruppe får også nye arbeidsoppgaver.

Torstein Tvedt Solberg blir ny fraksjonsleder for utdannings- og forskningsfraksjonen. Martin Henriksen fortsetter etter eget ønske som medlem av samme fraksjon.

p

Elise Bjørnebekk-Waagen går fra helse- og omsorgsfraksjonen til arbeids- og sosialfraksjonen.

Ruth Grung går fra næringsfraksjonen til energi- og miljøfraksjonen.

Eigil Knutsen går fra arbeids- og sosialfraksjonen til finansfraksjonen.

Hege Haukeland Liadal går fra energi- og miljøfraksjonen til helse- og omsorgsfraksjonen, og Åsunn Lyngedal går fra finansfraksjonen til næringsfraksjonen.

– Skiftene er basert på representantenes ønsker og kompetanse. Med dette bygger vi opp et sterkt lag i stortingsgruppa, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Annonse
Annonse