JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spent på havneoppgjøret

LO-leder Gerd Kristiansen kom ikke utenom kampen for tariffavtale i Risavika da hun talte til Transportarbeiderforbundets bransjekonferanse i dag.
LO-leder Gerd Kristiansen kalte det et paradoks at havnearbeidernes arbeidsgivere har jobbet mot en tariffavtale de selv underskrev for to år siden.

LO-leder Gerd Kristiansen kalte det et paradoks at havnearbeidernes arbeidsgivere har jobbet mot en tariffavtale de selv underskrev for to år siden.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Selvsagt var LO-lederen inne på mer generelle temaer i forbindelse med lønnsoppgjøret som pensjon, kjøpekraft og ikke minst valget om at årets oppgjør som startet i dag, gjøres forbundsvist. Til slutt kom hun også inn på kampen Transportarbeiderforbundet fører mot arbeidsgiverne i Risavika utenfor Stavanger, der striden står om en tariffavtale som gir havnearbeiderne fortrinnsrett til losse- og lastearbeid.

LO-støtte

Siden har havnene i Mosjøen og Tromsø blitt tatt ut i sympatistreiker, og det vurderes til en hver tid utvidelse av konflikten.

– Dere fører nå en helt lovlig og rettferdig kamp om tariffavtale i Risavika havn, der dere har hele LO i ryggen. Dette har blitt en sak som ikke lenger bare dreier seg om Risavika, men om hele havnetariffsystemet og fortrinnsretten, sa Kristiansen.

Hun poengterte at arbeidsgiverne og havndriverne bruker Risavika-konflikten i en kamp for å bli kvitt dagens tariffavtalesystem for havnearbeidere.

Kan få kamp

– Dere har mektige motstandere, sa hun henvendt til bransjekonferansen, før hun pekte på paradokset i at arbeidsgiverne først undertegnet tariffavtalen, mens de senere har jobbet mot den.

– De prøver med alle midler å undergrave og bli kvitt den samme avtalen som de har underskrevet, sa Kristiansen.

Hun la ikke skjul på at hun var spent på hvordan dette ville gi seg utslag i forhandlingene om ny tariffavtale for havnene.

– Det gjenstår å se hvordan arbeidsgiveren vil følge opp sin strategi. Jeg tviler ikke på at vi også kan få en kamp på dette området når vi kommer til deres oppgjør, og dere har vår støtte, avsluttet LO-leder Gerd Kristiansen.

Annonse
Annonse