JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn:

Sterk lønnsvekst i fjor

Fra september 2018 til samme periode i 2019 økte månedslønnen for lønnstakere i Norge med 3,7 prosent.

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Det er den høyeste lønnsveksten på flere år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Gjennomsnittlig månedslønn for arbeidstakere som jobbet heltid var på rundt 47.300 kroner i september i fjor, noe som er en vekst på i underkant av 1.700 kroner, eller 3,7 prosent, fra september året før.

Hva tjener folk med ditt yrke? Sjekk snittlønna her

Bergverksdrift og utvinning, der olje- og gassutvinning inngår, er hovednæringen med det høyeste lønnsnivået i Norge, med en gjennomsnittlig månedslønn på 74.600 kroner. Næringen hadde også den sterkeste veksten i antall jobber med en økning på 6,6 prosent.

Det var derimot i elektrisitets-, gass-, damp- og varmtvannsforsyning lønnsnivået vokste mest med hele 4,8 prosent.

p

I offentlig sektor var det statsforvaltningen som hadde det høyeste lønnsnivået, der en gjennomsnittlig månedslønn var i underkant av 51.300 kroner i september 2019. Kommuneforvaltningen hadde den sterkeste lønnsveksten i offentlig sektor med 4,1 prosent og en gjennomsnittslønn på 43.300 kroner.

Rogaland er for andre år på rad fylket med den høyeste lønnsveksten, med en økning på 4 prosent. Gjennomsnittslønnen i fylket lå på 50.200 kroner i fjor. Oslo hadde det høyeste lønnsnivået blant fylkene, med en gjennomsnittlig månedslønn på omtrent 53.400 kroner.

Annonse
Annonse