JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bompenger:

To av tre mener det betales altfor mye i bompenger

Rundt 60 prosent av dem som betaler bompenger, opplever at de belastes for hardt, ifølge en Dagbladet-undersøkelse.

Ole Palmstrøm

Av dem som bompenger er et aktuelt problem for, svarer 62 prosent – rundt to av tre – at de personlig belastes for hardt med bompenger, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet.

42 prosent av dem som ble spurt i undersøkelsen, har svart at de betaler altfor mye i bompenger. 25 prosent har svart at de belastes «helt OK», mens for 26 prosent er det ikke en aktuell problemstilling. Kun 6 prosent har ikke gjort seg opp en mening.

p

Hittil har bompengeopprør dominert kommunevalgkampen.

De ulike bompengepartiene har skapt sjokkbølger inn i det etablerte politiske landskapet en rekke steder i landet. Det største partiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), ble nylig målt til største parti i Bergen. FNB og andre bompartier har også vokst betydelig i Stavanger, Sandnes, Drammen, Tromsø og Oslo.

Annonse
Annonse