JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Transportarbeiderforbundet har brukt 21 millioner kroner på havnekonfliktene

Transportarbeiderforbundet har bedt om økonomisk støtte til de streikende havenarbeiderne.
Det har vært bred støtte for hvanekonfliktene.

Det har vært bred støtte for hvanekonfliktene.

Roy Ervin Solstad

torgny@lomedia.no

Norsk Transportarbeiderforbund sendte i begynnelsen av oktober ut et brev til alle forbundene i LO med søknad om støtte i forbindelse med havnekonfliktene der forbundets medlemmer er tatt ut i aksjon.

I dag betaler forbundet ut streikestøtte til rundt 60 personer i de ulike konfliktene knyttet til havnearbeid.

Mange konflikter

I over to år har det vært boikott for å få opprette tariffavtale ved Risavika Terminal i Stavanger. Denne konflikten har blitt fulgt opp med sympatiaksjoner i Tromsø og Mosjøen. De aksjonene har i disse dager vart i to år.

Havnekonflikten i Risavika er like låst

Ved siden av dette har det vært en boikott-aksjon av Holship i Drammen fra april 2014.

I Oslo er det en pågående konflikt knyttet til Yllport og krav om tariffavtale. Utover det er det i Oslo også å en pågående konflikt fordi havnearbeiderne er fratatt sin lovlige rett til arbeid på resten av havna. Denne konflikten har pågått siden mai 2015.

Følg FriFagbevegelse på Facebook og Twitter

Forbundsleder i Transportarbeiderforbundet Roger Hansen holder appell på støttemarkeringa for havnearbeiderne i februar.

Forbundsleder i Transportarbeiderforbundet Roger Hansen holder appell på støttemarkeringa for havnearbeiderne i februar.

Jan-Erik Østlie

21 millioner kroner

I brevet fra Transport sier forbundet at de har (fram til oktober red.anm.) at de har brukt 21 millioner kroner på konflikten i havnesektoren.

Dette tærer på forbundets streikekasse, og derfor ber de om økonomisk støtte: Transportarbeiderforbundet fikk kontant svar fra Fellesforbundet. Da forbundets landsmøte uka etter at brevet var sendt bevilget en halv million kroner til Transport.

– Det er flere bevilgninger enn dette, men jeg har ikke lyst til å gå ut med en liste over bidrag, sier forbundsleder Roger Hansen.

– Vi er veldig glad for all støtte fra LO, forbundene og mange avdelinger, og det gjelder ikke bare det økonomiske. Men det er viktig for oss at alle forbundene i LO har støttet oss i disse kampene, sier Hansen.

Få vårt nyhetsbrev

Underskudd på ti millioner kroner

Etter det frifagbevegelse erfarer har det kommet inn i underkant av én million kroner. Transport befinner seg i en trang økonomisk posisjon, og må gå til innskrenkninger i de ansatte på forbundskontoret. I 2014 gikk forbundet med et underskudd på nesten ti millioner kroner.

• Leserbrev: Sammen er vi sterke

Annonse
Annonse