JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre storselskaper dropper batterifabrikk i Norge

Equinor, Hydro og Panasonic har besluttet å skrinlegge planene om en batterifabrikk i Norge, opplyser Hydro. Næringsministeren er likevel optimistisk.
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Fredrik Hagen / NTB

Hydro skriver i en pressemelding at det er en «samlet vurdering av business-scenario» for deltakelse i den europeiske batteriverdikjeden som er bakgrunnen for at de tre selskapene har besluttet å droppe planene.

Ingen av partene har planlagt videre aktivitet på dette tidspunktet, heter det i pressemeldingen.

Etter planen kunne fabrikken ha skapt rundt 2.000 norske arbeidsplasser.

Har tro på norsk batteri

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) skriver i en epost til NTB at det fortsatt kan skapes mange nye arbeidsplasser og høy eksportverdi i fremtiden.

– Det er flere gode initiativer på gang i Norge allerede, og vi heier på alle sammen, skriver Vestre.

Han sier at regjeringen har stor tro på at norsk batterinæring kan spille en viktig rolle i å akselerere det grønne skiftet i verden.

– Regjeringen skal føre en aktiv næringspolitikk, og jeg er optimistisk med tanke på å få flere store batterietableringer til Norge, legger han til.

Mindre avhengig av Asia

De tre storselskapene undertegnet i fjor en intensjonsavtale der målet var å starte en studie der de skulle utforske mulighetene for etablering av en bærekraftig og konkurransedyktig europeisk batterinæring. Bakgrunnen var EUs mål om å bli mindre avhengige av batterier fra Asia.

Siden da har selskapet vurdert tomter i flere norske kommuner. E24 skrev i august at Equinor, Hydro og Panasonic åpnet for å legge fabrikken til utlandet.

Bakgrunnen er at elbiler med norske batterier som eksporteres mellom EU og Storbritannia, vil bli ilagt 10 prosent i toll fra 2027.

Warning
Annonse
Annonse