JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ungdommens representant

Leder av ungdomsutvalget i Transportarbeiderforbundet, Roy Einar Nilsen, ble i dag enstemmig valgt som ungdomsrepresentant i ITFs veiseksjon.
Roy Einar Nilsen fra Norsk Transportarbeiderforbund var den eneste kandidaten da veiseksjonen i ITF valgte ny ungdomsrepresentant. Han ble klappet inn i vervet.

Roy Einar Nilsen fra Norsk Transportarbeiderforbund var den eneste kandidaten da veiseksjonen i ITF valgte ny ungdomsrepresentant. Han ble klappet inn i vervet.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Nilsen etterfølger Per Ole Melgård, også han fra NTF, som har sittet i vervet siden 2008, men som ikke var valgbar ettersom han nå er eldre enn 35 år.

Ut å lære

Roy Einar Nilsen er derimot bare 30. Det betyr at han vil være valgbar på neste kongress om fire år. Så langt ser ikke den nye ungdomsrepresentanten ennå, selv om han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– I Norge lever vi i en boble. Folk har det for jævlig ute i verden, mens vi sitter og krangler om en tier. Nå vil jeg bli kjent med mange folk utenfor vårt eget forbund, og utenfor Norge. De kontaktene og det jeg lærer av det, kan jeg ta med tilbake i arbeidet i NTF, sier Nilsen til Transportarbeideren.

Internasjonal solidaritet

Nilsen håper den nye rollen kan bidra til at NTF kan sette i gang et samarbeid med et forbund i et land som ikke har det like bra som det vi har i Norge.

– Internasjonal solidaritet er veldig viktig. NTF har bra fokus på det internasjonale arbeidet, men vi kan alltid bli bedre. Jeg skulle gjerne sett at vi engasjerte oss flere steder, som for eksempel Vest-Sahara som okkupert av Marokko, sier Nilsen.

Spark i baken

Den kritikken er ikke ment bare mot forbundets «eldre».

– Vi ungdommene er heller ikke så flinke. Selv om vi har engasjert oss i Palestina-konflikten, har det vært mest fokus på hva som skjer i Norge. Kanskje har vi ikke hatt kapasitet, verken arbeidsmessig eller ressursmessig til å utvide engasjementet vårt, men et spark bak både til ungdommen og de resten av forbundet hadde nok ikke vært dumt heller, smiler han.

Godt ry

Nilsen er den foreløpig siste fra Norge med verv internasjonalt, og Nilsen tror at den siste ITF-perioden har vist at norske tillitsvalgte kan gjøre en god jobb for ITF.

– Vi har et godt rykte i ITF. Norge blir sett på som en suksess når det gjelder fagbevegelsens gjennomslagskraft. Den rollen vi spiller i samfunnet blir nok sett på som et drømmescenarium i mange andre land, så kanskje får vi verv fordi vi vet hva som skal til for å nå så langt, sier han.

Nilsen advarer likevel mot at nordmenn skal slå seg altfor hardt på brystet.

– Vi kan bli for ovenpå også. Det må vi passe oss for, avslutter Roy Einar Nilsen, den nye ungdomsrepresentanten i ITFs veiseksjon.

I Norge lever vi i en boble. Folk har det for jævlig ute i verden, mens vi sitter og krangler om en tier.

Roy Einar Nilsen, NTF

Annonse

Flere saker

Annonse