JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre vil ha nattåpen barnehage i Bergen

Venstre går inn for å undersøke behovet for kvelds- og nattåpne barnehager i Bergen.

Colourbox

Dersom dette er noe flere foreldre ønsker, vil partiet opprette et slikt tilbud, skriver Bergens Tidende.

– Vi tror at behovet er der. Mange foreldre jobber på andre tidspunkter enn dagtid. Da er det viktig at kommunen også har et tilbud som er tilpasset deres hverdag, sier byråd Erlend Horn (V) for sosial, bolig og inkludering i Bergen – som er inne i sin siste uke i pappapermisjon.

p

Partiet vil i første gang gå inn for et tilbud i nærheten av store arbeidsplasser som Haukeland universitetssjukehus og serveringsbransjen i Bergen sentrum.

Sosialbyråden mener det er uproblematisk å ha barn i barnehage på kvelds- og nattetid.

– Mange har meninger om hva som er barnets beste. Men det må jo foreldrene få avgjøre selv. Hvis et barn i utgangspunktet har det godt i barnehagen, vil det kunne ha det like godt der om kvelden som på dagtid. Det er jo ikke snakk om å øke oppholdstiden totalt sett, sier Horn.

I dag er det bare fire barnehager i Norge som er åpne etter klokken 17, hvorav en av dem stenger klokken 20. I Sverige er både kvelds- og natteåpne barnehager vanlige. Over halvparten av kommunene har tilbud om overnatting for de yngste barna.

Annonse
Annonse