JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha betinget fengsel for lokfører

Aktor har lagt ned påstand om 120 dager betinget fengsel for lokføreren som er tiltalt etter ulykken med et Flirt-tog under testing på Vestfold-banen.

Aktor er politiadvokat Pernille Flage. Hun mener mannen utviste uaktsomhet og ønsker også en prøvetid på to år på fengselsstraffen, melder NRK.

– Basert på rettspraksis mener jeg det er en særlig aktsomhet som må vises som lokfører. Det er en veldig klanderverdig handling fordi farepotensialet er særdeles stort. Det er snakk om et tog i høy fart, med passasjerer om bord, sa politiadvokaten under sakens andre og siste dag i Nordre Vestfold tingrett tirsdag.

Det var onsdag 15. februar i 2012 at 39-åringen var testfører på NSBs nye togsett. Ved Nykirke stasjon på Vestfoldbanen gikk det galt, hastigheten ble for høy og det splitter nye toget sporet av. Konsekvensen ble fem skadde personer og skader for 75 millioner kroner.

Den 39-årige lokføreren har i retten erkjent de faktiske forholdene, men ikke straffskyld. I retten innrømmet han å ha oversett et skilt som varslet om fartsreduksjon, men mener skiltingen ikke var god nok.

Annonse
Annonse