Statsbudsjettet 2023
40 millioner til skjerpet kontroll med transportbransjen
Regjeringen har varslet tiltak etter at det ble avdekket uverdige forhold i transportbransjen tidligere i år. Nå følger de opp med ressurser i statsbudsjettet.
Som et ledd i oppryddinga i transportbransjen foreslår Støreregjeringen mer midler til kontrollinstansene, slik at de varslede tiltakene følges opp i praksis.
Roy Ervin Solstad
alf@lomedia.no
De uverdige forholdene for innleide sjåfører og enkeltpersonforetak har fått stort mediefokus den senere tiden. Nå vil dagens regjering bevilge penger fra statsbudsjettet for å rydde opp i bransjen.
Øremerket kontroll og tilsyn
Regjeringen har varslet tiltak, og følger dette opp med ressurser til å sette handling bak lovnadene. Støre-regjeringen foreslår å bevilge 40 millioner kroner øremerket til oppfølging av den varslede og mye omtalte Handlingsplanen mot sosial dumping i transportsektoren.
Bevilgningen er knyttet opp til den varslede handlingsplanen for transportbransjen - som skal fremlegges i høst.
Ole Palmstrøm
Les også: Fryktkultur blant innleide Bring-sjåfører: Tør ikke si nei til oppdrag
Bevilgningen skal ifølge budsjettdokumentene benyttes til økt tilsyn- og kontrollvirksomhet, samt til et økt samarbeid mellom tilsyns- og kontrolletatene.
– Et positivt signal
Den nevnte handlingsplanen skal fremlegges i løpet av høsten, men er fortsatt ikke klar. Dette til tross blir budsjettforslaget om øremerkede midler til de varslede tiltakene blir godt mottatt av leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.
– Et positivt signal, sier Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.
Alf Ragnar Olsen
Les også: Slik påvirker statsbudsjettet lommeboken din
Les også: Regjeringen trapper opp kampen mot sosial dumping: Her er det som skal skje i høst
– Ja, dette er et viktig signal om det som skal komme i regjeringens Handlingsplan for å rydde opp i transportbransjen. Vi har foreslått økte ressurser til tilsyns- og kontrollinstansene, og er glad for å ha fått gehør hos regjeringen. For tiltakene som kommer må følges opp i praksis for at dette skal bidra til positive endringer, sier Øiahals.