Lønnsoppgjøret 2022
Dette er den nye lønna til ansatte i to Bring-selskap
Det er enighet i Postens datterselskaper Bring Courier & Express og Bring Transportløsninger. Økte tillegg, økt satsing på lærlinger samt kompetanse og lønnsløft er hovedpunktene.
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen
alf@lomedia.no
Mer lønn og justerte tillegg, med noe ulik innretning fra selskap til selskap, er kort fortalt hovedpunktene i årets forhandlingsresultater i Bring-selskapene Courier & Express og BTL.
Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås sier seg fornøyde med tanke på flere av de sentrale kravene i årets oppgjør.
– Medlemmene ga tydelig uttrykk for at økt kjøpekraft var sentralt for dem. Vi føler at årets oppgjør innfrir disse punktene, og er fornøyde med det, sier de to.
Styrket fokus på lærlinger og kompetanse er i tillegg en fellesnevner her.
Aktuelt: Her er den nye lønna til ansatte i Posten
17.500 til alle i Courier & Express
Forhandlingsutvalget i Bring Courier & Express besto av hovedtillitsvalgt i selskapet, Andreas Huuse Vaagen, samt forbundssekretær Jacqueline Hopkinson, nestleder Cathrine S. Ertsås og leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.
Hovedpunktene i protokollen er todelt:
Det gis et generelt årslønnstillegg på 17.500 kroner til alle heltidsansatte. Deltidsansatte får en relativ andel. Lønnstillegget inkluderer alle tillegg gitt i A-delsforhandlingene mellom LO Stat og Spekter.
Fem kroner per time
Resultatet innebærer i tillegg en økning av gjeldende ulempetillegg:
Ubekvemstillegg for søndag økes med fem kroner per time.
Alle justeringer gjøres gjeldende med virkning fra 1. april i år.
I tillegg til de ovenfor nevnte punktene er det gjort tekstmessige endringer i avtalen. Blant de nye punktene er egne punkt angående hjemmekontor og rettigheter i forhold til omplassering.
«Dersom arbeidsgiver ønsker å tilby hjemmekontor skal det inngås særavtale om omfang og vilkår. Hjemmekontor skal være frivillig og avtales skriftlig med den enkelte. Ved bruk av hjemmekontor skal overenskomstens regler og forskrift om hjemmekontor følges.»
Det nye punktet om omplassering lyder som følger:
«Ved omplassering til annet, eventuelt lavere lønnet stilling – grunnet sykdom, skade innskrenkninger eller andre forhold som ikke skyldes arbeidstakeren, skal arbeidstakeren som hovedregel beholde sin grunnlønn som en personlig ordning i to år.»
FORNØYD: – Resultatene sikrer våre medlemmer økt kjøpekraft. I tillegg har vi fått gjennomslag for økt satsing på kompetanse, lærlinger og regulering av hjemmekontorbruk. Vi er fornøyde, sier leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.
Alf Ragnar Olsen
Lønn og stigetillegg
Det er også oppnådd enighet i forhandlingene i Bring Transportløsninger (BTL), hvor forhandlingsutvalget besto av selskapstillitsvalgt Odd Arne Hartvigsen, forbundssekretærene Jacqueline Hopkinson og Marius Weisæth, nestleder Cathrine S. Ertsås og Gerd Øiahals fra Fagforbundet Post og finans.
Hovedpunktene i protokollen går på lønn og stigetillegg, og lyder som følger:
Det gis et generelt tillegg på 16.500 kroner per år for ansatte på timelønn eller månedslønn. For deltidsansatte gis tilleggene forholdsmessig ut fra stillingsprosenten.
Døgnsatsene justeres, og endres til følgende felles satser:
Ansiennitet fra 0–3 år justeres fra 2055 kroner per døgn til 2135 kroner per døgn.
Ansiennitet fra 3–8 år justeres fra 2107 kroner per døgn til 2187 kroner per døgn.
Ansiennitet over 8 år justeres fra 2241 kroner per døgn til 2321 kroner per døgn.
Turlønn justeres fra 204 kroner til 212 kroner.
Tilleggene for ubekvem arbeidstid er også økt:
Kveldstillegget justeres fra 13 kroner til 15 kroner.
Nattillegget justeres fra 32 kroner til 35 kroner.
Minstelønnssatsene er også regulert opp:
Fra 188 kroner per time for sjåfører opp til 200 kroner per time
Fra 190 kroner per time for øvrige stillinger til 203 kroner per time.
Tilleggene gjelder fra 1. april, og inkluderer resultatene fra A-delsforhandlingene.
Det er i tillegg gjort en rekke tekstmessige endringer i avtalen. Innføring av et tillegg lærlingeveiledere er blant de nye punktene i avtalen:
Det kan etter individuell avtale gis et tillegg som lærlingeveileder på 1000 kroner per måned. Tillegget gis tidsbegrenset i henhold til utførelse og ansvar i rollen. Tillegget gis ikke til ledere.