JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Går ikke på akkord med driften

Norwegian-sjefen beklager at det ikke ble enighet i meklingen med de kabinansatte.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos presenterer selskapets resultat for 1. kvartal samme dag som selskapet for første gang er rammet av streik.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos presenterer selskapets resultat for 1. kvartal samme dag som selskapet for første gang er rammet av streik.

Terje Pedersen, ANB

Men han nekter plent å «gå på akkord på med hvordan selskapet drives».

Ifølge Bjørn Kjos ville innfrielse av kravene til de kabinansatte i realiteten innebære en reversering av strategiske styrevedtak. Og det er helt uaktuelt, fastslo Norwegian-bossen da han presenterte selskapet resultat for første kvartal onsdag morgen.

– Det er visse ting vi ikke kan gjøre. Vi har tatt noen strategiske valg. Driften må ut i datterselskapene, og det er det åpenbart noen som ikke skjønner at det er nødvendig, sier Kjos til NTB.

Han fastslår at det er helt uaktuelt å «gå på akkord med hvordan selskapet drives for å møte framtidens utfordringer».

Konsernsjefen avdramatiserer effektene av konflikten med fagforeningen Parat i nærmeste framdrift. Så langt gjenstår det å se hvor mange som blir tatt ut i streik når opptrappingen eventuelt finner sted, og Norwegian flygninger utenfor Norge og Danmark kommer ikke til å bli berørt, poengterer han.

– Det viktigste for meg er å ivareta passasjerene. Der har vi lagt en plan, sier han, men vil ikke kommentere hvordan han Norwegian-passasjerene skal få det de har betalt for mens streiken pågår.

– Men vi kommer ikke til å drive streikebryteri, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse