JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen P-vaktstreik

Tre timer på overtid kom Arbeidsmandsforbundet og NHO Service til enighet om forslag til ny overenskomst for parkeringsselskaper.

Jaran Stenstad

ane.borrud@gmail.com

Etter at partene i overenskomsten for parkeringsselskaper i natt ble enige, blir det ingen streik på Gardermoen og Værnes. Både betaling for parkering, shuttelbussene og tralletjenestene på Gardermoen vil gå som normalt.

Etter meklingen ble det generelle tillegget 75 øre i timen, og sammen med garantitillegget på 2,62 kroner går alle opp 3,37 kroner i timen.

Partene ble enige om at samtlige minstelønnssatser heves til 155 kroner, noe som også gjelder for trallebetjenter. Dermed heves minstelønnen for trallebetjentene med nesten 10 kroner, og minstelønnssatsene for servicemedarbeidere, driftsbetjenter og parkeringsbetjenter øker med 7,32 kroner. Selv om denne overenskomsten er en minstelønnsoverenskomst, er det lite utbredt å ha lokale forhandlinger. Derfor er det mange som ligger på overenskomstens minstelønnssatser.

– Jeg er spesielt fornøyd med at vi fikk hevet minstelønnssatsene for alle til 155 kroner per time. Dette vil bety en reell lønnsøkning for mange, sier forhandlingsleder Trond Karlsen til Arbeidsmanden.

Nattillegget gikk opp fra 18 til 19 kroner per time, og helgetillegget ble hevet fra 33 til 34 kroner per time.

Forslaget sendes nå ut på uravstemning, og fristen er 8. juli.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse