JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valgkamp i LO Stat

NTL vil ha Elgsaas som LO Stat-leder

Ragnar Bøe Elgsaas er NTLs kandidat til å lede LO Stat. – Han har bredden og kompetansen, sier NTL-lederen.
KANDIDAT: NTL-leder John Leirvaag (t.v.) vil ha sin egen forbundssekretær Ragnar Bøe Elgsaas som ny leder i LO Stat.

KANDIDAT: NTL-leder John Leirvaag (t.v.) vil ha sin egen forbundssekretær Ragnar Bøe Elgsaas som ny leder i LO Stat.

May Berg

anders@lomedia.no

NTLs organisasjon har gitt et entydig signal om at forbundssekretær Ragnar Bøe Elgsaas må bli deres kandidat til vervet som leder i LO Stat.

– Det er ingen tvil om at Ragnar er NTLs kandidat. LO Stat er en viktig organisasjon for oss, og det er viktig å finne en med riktig erfaring til å lede organisasjonen, sier NTL-leder John Leirvaag.

* I høst avgjøres LO Stats framtid

Erfaring

Leirvaag peker på at Elgsaas har fått breddekompetanse gjennom arbeidet i samfunnspolitisk avdeling i NTL, der han har hatt et spesielt ansvar for tjenestepensjoner.

– Han har analytiske evner, og er god til å samarbeide med folk. Han har god innsikt i tariffproblemene vi har, etter å ha vært med på statsoppgjørene og en del Spekter-oppgjør, sier Leirvaag.

Han har også politisk erfaring som blant annet vara til Stortinget for Ap, og Leirvaag sier han dekker bredden i porteføljen som LO Stat etter hvert har fått.

Med Elgsaas på banen, er det foreløpig to kandidater som er påmeldt i kampen om ledervervet i LO Stat.

Norges Offisersforbund (NOF) har foreslått sin egen forbundsleder, Egil André Aas til å ta over etter Tone Rønoldtangen.

– Hvordan blir det å ta en lederkamp mot en kandidat som er forbundsleder?

– Jeg skal ikke karakterisere andre kandidater. Ragnar representerer en bredde i kompetanse og erfaring som er viktig for å lede en organisasjon som LO Stat, med det mangfoldet av medlemmer den har, sier han.

Leirvaag forteller at de ikke har sondert støtten hos andre forbund enda, og at jobben med å formidle hvor god kandidat han er starter nå.

Store oppgaver

Selv mener Elgsaas LO Stat står overfor utfordringer som han gjerne bidrar til å finne løsninger på.

– Utviklingen av nytt lønnssystem, pensjon, både i staten og Spekter, og privatisering og virksomhetsoverdragelser både i staten og Spekter er områder det må tas tak i, sier Elgsaas.

For å sikre et lønnssystem i staten som sikrer alle grupper, tror Elgsaas det blir viktig å alliere seg med Unio og YS.

– Vi har en god tariffpolitikk, der målet er en god lønnsutvikling for alle og likelønn. Dette er under press etter årets oppgjør.

Synlighet og tydelighet blir også viktig.

– Vi er en tarifforganisasjon, og medlemsforbundene har hovedansvaret for politikkutviklinga. Men vi skal selvsagt drive med politisk påvirkning innafor det virkeområdet vi har. Sammen med medlemsforbundene kan LO Stat gjøre en viktig påvirkningsjobb. Noen av forbundene er spesielt utsatt for politiske endringer, og LO Stat må alltid ha spesiell oppmerksomhet på disse og bistå når det er aktuelt, sier Elgsaas, som tidligere jobbet i Finanstilsynet – noe Leirvaag mener vil være til hjelp i jobben som LO Stat-leder.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse