JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ledervalg i LO Stat

Valgkomiteen: – Vi har hatt et luksusproblem

Valgkomiteens leder mener de hadde gode kandidater å velge i mellom.
 Jane B. Sæthre la fram valgkomitéens innstilling

Jane B. Sæthre la fram valgkomitéens innstilling

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

anders@lomedia.no

Jane B. Sæthre la fram flertallsinnstillingen, som var støttet av fire av fem medlemmer i valgkomiteen. Denne foreslår at Egil André Aas blir leder av LO Stat. Hun påpekte at valgkomiteen har vært i en luksusposisjon, med tre godt kvalifiserte og erfarne kandidater. Likevel hadde man ikke vært i stand til å komme fram til ei enstemmig innstilling.

– Vi har i flertallsinnstillingen lagt vekt på å ivareta mangfoldet i LO Stat og sørge for at vi er skodd for de utfordringene LO Stat står foran i tida som kommer. Vi har lagt vekt på at alle forbundene tilknyttet LO Stat skal gjenspeiles i vervene i ledelsen, sa Sæthre.

Egil André Aas (NOF) ligger an til å bli ny LO Stat-leder

Ledererfaring

Valgkomiteen har lagt vekt på at Aas som forbundsleder i NOF har ledererfaring, har forhandlingskompetanse og bredt nettverk.

– Eivind Gran og Lise Olsen er begge erfarne forhandlere i LO Stat, og alle har vært tydelige på at kompetansen til Eivind og Lise må videreføres i den situasjonen vi nå er oppe i med angrep på både fristilte og statlige bedrifter, på pensjonsordninger og arbeidstidsbestemmelser, sa Sæthre.

Se alle våre saker fra kartellkonferansen

Mindretall

NTLs representant i valgkomiteen, Kjersti Barsok, la fram mindretallsinnstillingen på Ragnar Bøe Elgsaas. Barsok understreket Elgsaas dybdekunnskaper på saksområder som pensjon, lønnssystemet i staten, omstilling og på forhandlingsområdet.

– Gjennom sin brede politiske erfaring, fra sin tid i AUF og Arbeiderpartiet, og senere i NTLs samfunnspolitiske avdeling, er Ragnar rett mann til å bygge nettverk på vegne av oss alle. Han er en dyktig og positiv drivkraft og alliansebygger, og kan bidra til en viktig fornying av LO Stat, sa Barsok.

UENIGE: De to største forbundene i LO Stat går for ulike kandidater i ledervalget. Mette Nord, leder av Fagforbundet, i samtale med NTL-leder John Leirvaag.

UENIGE: De to største forbundene i LO Stat går for ulike kandidater i ledervalget. Mette Nord, leder av Fagforbundet, i samtale med NTL-leder John Leirvaag.

Ole Palmstrøm

Støtte

I debatten etter at innsillingene var lagt fram, tok flere forbund ordet for å gi støtte til Aas. Postkom, NFF, Fellesorganisasjonen, Handel og Kontor og Fagforbundet talte alle varmt for Aas.

– For Fagforbundet er det viktig at vi har et lederteam som viser bredden i medlemsorganisasjonene i LO Stat. I tillegg er det viktig at vi har et lederteam som innehar kompetanse, både på Spekter som er et voksende område, og de utfordringene som vi ser er i staten. Vi mener valgkomiteens innstilling nettopp gir den bredden og tyngden som LO Stat tregner i framtida, for å håndtere utfordringene og fornye LO Stat inn i en ny tid, sa leder Mette Nord i Fagforbundet.

Står fast

Tre NTL-representanter var også på talerstolen for å gi sin støtte til egen kandidat.

– Ragnar er vår spydspiss ikke bare på offentlig tjepensjon, men også pensjoner som avløser denne pensjonsordninga i rask takt når virksomheter fristilles. Han har vært sentral for oss i disse prosessene. I tariffsammenheng har Ragnar vært helt sentral i vårt forhandlingsutvalg og våre analyser, både i forhandlingene med ny hovedtariffavtale men også i å påvirke Stortinget og de forhandlinger som finner sted. Mitt klare valg og svar for dette valget er at Ragnar har det som trengs for å fylle rollen, sa forbundsleder John Leirvaag i NTL.

Warning
Annonse
Annonse