JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
KUTTER: Byrådet i Oslo kommune gir mindre penger til bydelene. Finansbyråd Eirik Lae Solberg erkjenner at situasjonen er vanskelig, men sier budsjettene de neste tre årene også vil bli stramme.

KUTTER: Byrådet i Oslo kommune gir mindre penger til bydelene. Finansbyråd Eirik Lae Solberg erkjenner at situasjonen er vanskelig, men sier budsjettene de neste tre årene også vil bli stramme.

Colourbox

Debatt:

Det må styres!

Skal ansatte i Oslo kommune merke at vi har rødgrønne politikere som styrer byen, må vage styringssignaler byttes ut med håndfast politisk styring!
06.09.2019
15:26
06.09.2019 23:33

Administrasjonen har vært vant med å bedrive høyrepolitikk i 18 år, og det merkes. Byrådets styringssignaler preller av hos virksomhetsledere som blir ulovlig kreative i sin iver etter å spare penger.

Vi erfarer hver uke, og hver dag, at tillitsvalgtes kår er dårlige.

Vi erfarer hver uke, og hver dag, at medarbeidere utsettes for et hardkjør av arbeidsgivere. Det henges opp lapper om at deltidsansatte ikke skal få ekstravakter fordi det kan gi rettigheter til større stilling.

ph

Vi erfarer at medarbeidere ikke får jobbe mer når det nærmer seg rett til fast stilling. De «luftes».

Vi erfarer at arbeidsgivere sier at medarbeidere ikke er kvalifisert til full jobb, bare halv jobb. Vi erfarer at tillitsvalgte blir kalt vanskelige, umoderne, sidrumpa og gammeldagse når de bistår medarbeidere i helt rettmessige krav.

Og stadig vekk erfarer vi at arbeidsgivere undergraver felles avtaleverk. De blåser i det som står der. De ber oss møte med andre enn tillitsvalgte. Det kan synes som om de synes det er mye gøyere å diskutere med folk de velger selv enn våre tillitsvalgte.

ph

Lista kan gjøres lang. Sakene er mange. Vi vil ha en helt annen kontroll av arbeidsgiverne. Det må sørges for et godt lederskap. Virksomhetsledere må måles på etterfølgelse av lov- og avtaleverk på lik linje med budsjett. Politikerne må vite hva som skjer i virksomhetene ved gode rapporteringssystemer.

Dette er ikke umoderne. Det er nødvendig for å sikre det organiserte arbeidslivet.

Godt valg!

 

 

    

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
06.09.2019
15:26
06.09.2019 23:33