JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gratis advokathjelp gjennom LOfavør:

Stian og Hege fikk hjelp til å skrive samboerkontrakt

Da pandemien kom og bryllupet måtte utsettes, bestemte Stian Høitomt Berget og Hege Bakken seg for å skrive samboerkontrakt.
TIMING: – Vi var enige om at disse papirene er fine å ha og at det var lurt å skrive dem når alt er rosarødt mellom oss – ikke på de tunge dagene, sier Stian Høitomt Berget og Hege Bakken.

TIMING: – Vi var enige om at disse papirene er fine å ha og at det var lurt å skrive dem når alt er rosarødt mellom oss – ikke på de tunge dagene, sier Stian Høitomt Berget og Hege Bakken.

Privat

merete.holtan@lomedia.no

En samboerkontrakt regulerer hvem som eier hva i et forhold, og dette var noe kjærestene og samboerne Stian (43) og Hege (38) tidlig fant ut at de ville ha.

De to har vært sammen i to og et halvt år og bodd sammen i Ådalsbruk på Løten det siste halvannet året. Hege har gått inn med mest egenkapital i boligen, mens Stian har egenkapital i form av veteranbiler.

Stian har dessuten to barn fra tidligere forhold, en på seks år og en på 22. Derfor ville samboerparet også skrive testamenter.

– Vi var enige om at disse papirene er fine å ha og at det var lurt å skrive dem når alt er rosarødt mellom oss – ikke på de tunge dagene, sier de to og ler.

Mye lest: Geir er overfølsom for lyder etter en hjerneblødning. Likevel satte Nav ham på arbeidstiltak i et snekkerverksted

– Hadde cirka 149 spørsmål

Spørsmålet var hvordan de skulle få det til.

– Det er så mye lover og regler vi ikke har peiling på, sier Stian.

Hege jobber som tegnspråktolk og Stian er anleggsleder – og medlem i Arbeidsmandsforbundet. Han kom på at han har muligheten til å få gratis advokathjelp gjennom medlemskapet, og tok kontakt med Help Forsikring, som leverer tjenesten som tilbys gjennom LOfavør.

– Hva kunne advokaten hjelpe dere med som dere ikke klarte selv?

– Alt! Vi kunne ingenting om dette, og hadde cirka 149 spørsmål, sier Stian.

Trygghet og tålmodighet

– Den tryggheten advokaten kunne gi oss, med riktige utregninger og kunnskap om lover og regler, var avgjørende. Ting som ikke er komplisert i hverdagen, som den ulike egenkapitalen vår, blir fort mer komplisert når det skal ned på et papir, sier Hege, og roser Help-advokaten for en ekstraordinær tålmodighet.

– Hun skrev mailer til oss med ord vi ikke forsto, og vi svarte tilbake: «Kan du bruke enklere ord?» Jus er jo et språk vi ikke kan. Da ringte hun og forklarte isteden, og vi har hatt flere møter på Teams.

September neste år skjer det

Er man gift, regulerer ekteskapsloven det økonomiske. Stian og Hege forlovet seg i desember 2019 og skulle egentlig vært ektefeller nå, men måtte utsette bryllupsplanene da pandemien kom.

Nå har de satt datoen til 3. september neste år.

– Da kan vi har det største og mest «amazing» bryllupet med masse venner - også fra utlandet, sier Stian og Hege.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse