JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagorganisert

Sykkelvekter Sindre vervet kollegaen og vant 6.500 kroner

Sindre Folgerø meldte seg raskt inn i Arbeidsmandsforbundet da han fikk jobb som vekter. Ett år senere rådet han en kollega til å gjøre det samme. Det ga gevinst.
HELDIG: Hvert år trekker Arbeidsmandsforbundet ut en vinner blant dem som har vervet ett eller flere medlemmer det seneste året. For 2021 ble vekteren Sindre Folgerø trukket ut. Han stortrives som sykkelvekter for Skan-Kontroll i Bergen.

HELDIG: Hvert år trekker Arbeidsmandsforbundet ut en vinner blant dem som har vervet ett eller flere medlemmer det seneste året. For 2021 ble vekteren Sindre Folgerø trukket ut. Han stortrives som sykkelvekter for Skan-Kontroll i Bergen.

Privat

merete.holtan@lomedia.no

21-åringen Sindre Folgerø i Skan-Kontroll i Bergen ble trukket ut som vervevinner i Arbeidsmandsforbundets årlige kåring, der premien er 6.500 kroner.

Folgerø hadde ikke fått med seg nyheten da Arbeidsmanden ringte. Han hadde nettopp lest skattemeldingen og konstatert at han kom godt ut av den. Dermed kan pengepremien gå til sparing til noe han har lyst på.

– Jeg har førerkort for tre typer motorsykler, men har bare en lett motorsykkel. Så det kan nok bli noe der, sier vekteren.

Fra Forsvaret til vakttjeneste

Sindre Folgerø startet yrkeslivet som lærling i Forsvaret, hvor han tok kontor- og administrasjonsfag. Etter det la han inn en generell søknad på en interkommunal nettportal, vigo.no, for de som vil inn i videregående opplæring i skole eller bedrift. Der ble navnet hans fanget opp av vaktselskapet Skan-Kontroll.

– De ringte og spurte om jeg ville komme på et intervju, forteller Folgerø.

– Alle i god form

Han fikk jobben og bygde på kontor- og administrasjonsfaget fra Forsvaret med ett års opplæring i sikkerhetsfaget. Nå trives han godt som sykkelvekter i Bergen sentrum.

Sindre har såkalt områdekontroll med en rekke butikker på listen. I tillegg har han det han kaller «rykktjeneste», hvor han bli tilkalt der det er trøbbel.

– Det er en arbeidsplass med varierte oppgaver og mye fart og spenning – dessuten har jeg veldig gode kollegaer. Siden det er en sykkeltjeneste, er alle i god form og godt humør.

Vekterstreiken: Robert ble permittert som tillitsvalgt under en streik. Nå må Securitas betale for tapt lønn

– Positivt å være fagorganisert

Folgerø meldte seg inn i Arbeidsmandsforbundet ganske raskt etter at han begynte som vekter.

– Alle de andre sa så mye positivt om det å være fagorganisert, sier 21-åringen.

Under streiken høsten 2020 fikk han oppleve å være en del av et fellesskap, og vekteren var fornøyd med resultatet forbundet kjempet fram.

– Å være organisert er uansett en trygghet, for eksempel hvis du har spørsmål om lønn, ferie eller fridager, sier Folgerø, som etter hvert fikk en lederrolle i Skan-Kontroll og kunne råde andre til å søke den samme tryggheten.

For omtrent ett år siden fikk han en ny kollega og vervet vedkommende.

– Han kom til meg og ba om råd, og jeg anbefalte ham å melde seg inn i forbundet, sier Sindre Folgerø.

Lønn: Vekterne fikk ingenting i januar-forhandlingene

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse