JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etterlyser rutiner mot sosial dumping

Kontrollen av innleide byråer i staten er for dårlig, viser en NTL-undersøkelse. – I de fleste tilfeller er det dårlige eller ingen kontrollrutiner, sier NTL-leder John Leirvaag.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Som en oppfølging av Adecco-saken i vinter, ba Norsk Tjenestemannslag sine tillitsvalgte om å undersøke forholda på sine arbeidsplasser.

Utifra svarene anslår NTL at 43 prosent av virksomhetene, både i statlig sektor og overenskomstsektoren, benytter innleid eller leverandører utenfra.

I tillegg har de tillitsvalgte undersøkt hvilke rutiner virksomhetene har for å undersøke om lov- og avtaleverk blir fulgt av de innleide firmaene.

– Vi ser av svarene at det i de aller fleste tilfeller er åpenbart dårlige, eller ingen, kontrollrutiner på at lov- og avtaleverk blir fulgt, også der det er en del av anbudsspesifikasjonen, sa NTL-leder John Leirvaag da han åpnet forbundets landsstyremøte onsdag.

Han understreket at å få kravet om å følge lov- og avtaleverk er noe av det viktigste tillitsvalgte kan gjøre når det først er bestemt at tjenester skal utføres av innleide.

– Jeg er glad for tilbakemeldingene fra tillitsvalgte om at de setter pris på at vi tar tak i dette, og at det fører til økt bevissthet i virksomhetene. Så får vi håpe at flere følger i sporene til Universitetet i Oslo, som nå har varslet innsourcing av renholdstjenestene ved noen av byggene, sier Leirvaag.

Annonse
Annonse