JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover Nav-ansatte reformpause

De ansatte i Nav trenger en omstillingspause, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

1. juli er det fem år siden Nav-reformen ble vedtatt av Stortinget. I et intervju med NTB forsvarer statsråden reformen og hevder mange europeiske regjeringer misunner Norge denne reformen. Men hun erkjenner samtidig at det har gått vel fort i svingene og at presset på de ansatte har blitt stort.

– Min fremste oppgave nå er å skaffe Nav arbeidsro. Reformer som kanskje ville være kloke å gjennomføre, må vente. Alt kan ikke gjøres på en gang, og de ansatte trenger en pustepause fra nye omstillinger slik at de kan bruke mest mulig tid på folk som trenger hjelp fra Nav, erklærer statsråden.

Hovedtillitsvalgt for de NTL-organiserte, Jarle Berge, sier de ansatte er stolte av arbeidsplassen sin og jobben de gjør.

– Men vi ser at Nav ikke fungerer som vi vil at det skal, legger han til. Han mener samhandlingen internt er for dårlig, noe som fører til lang saksbehandlingstid og køer av ubehandlede saker.

Annonse
Annonse