JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Halvorsen uenig med sykepleierne

SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen forsvarer at det ikke står noe om likelønnspott i Soria Moria II. Hun er uenig med sykepleierne.

torgny.hasaas@lomedia.no

SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen er helt uenig med lederen i Norsk Sykepleierforbund. Da LO-Aktuelt intervjuet leder i Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann, sist uke, kritiserte hun regjeringserklæringen for ikke å være tydelig nok i likestillingsspørsmålet. Den nevner ikke likelønnspott.

– Regjeringa sier at dere siterer likelønnskommisjonen i regjeringserklæring.

– Ja, oppskriften i likelønnskommisjonen, presiserer SV-leder Halvorsen.

– Men sykepleierforbundet sier at dette ikke er likelønnskommisjonen i det hele tatt, fordi dere ikke nevner likelønnspott.

– Det er jeg helt uenig i, sier Halvorsen.

– For likelønnskommisjonen er veldig klar på at en må ha en av tale mellom partene hvor en definerer hvilke grupper som skal med, hvilke som er utfordringen og hvilke som må holde igjen. Det må være en avtale som forplikter over tid og som også er en avtale med privat sektor. Det er det som er første trinn i det som er likelønnskommisjonen, mener SV-lederen.

– Jeg har i alle fall aldri trodd at en starta likelønnsarbeidet med at her er en pott, fordel den. Vi må ha en strategi over tid for å få til det, og det er det første skrittet i en utvikling som blir bærekraftig over tid.

Annonse
Annonse