JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-topp ut mot YS-sjef

– Det er helt utrolig at en tillitsvalgt forhandler ned goder som ligger i en tariffavtale, sier NTL-leder Turid Lilleheie om utspillet fra YS-lederen om kutt i sykelønnsordningen.

torgny.hasaas@lomedia.no

I dagens utgave av Dagens Næringsliv åpner leder i YS, Tor Eugen Kvalheim, for å kutte i sykelønnsordningen.

– Vi må berge sykelønnsordningen nå, men gir ikke den nye avtalen resultater, mener jeg at heller ikke fagbevegelsen lenger kan si at sykelønnsordningen er hugget i stein og må bevares uendret til evig tid. En betydelig del av vanlige lønnsmottageres skatteinnbetalinger går til å finansiere sykelønnsordningen. Sykelønnsutbetalingene tar en svært stor del av fellesskapets midler, sier han til avisa.

– I staten er full lønn under sykdom en del av tariffavtalen, og dette er første gang at jeg opplever at en tillitsvalgt offentlig forhandler ned ytelsene i en tariffavtale, sier Lilleheie.

– Hvordan skal det ellers bli med et to-delt arbeidsmarked, hvor en del har full lønn og en annen ikke, sier NTL-lederen.

– Dette er ikke vi i LO med på, slår hun fast.

FAKTA, BAKGRUNN, NYHETER:«Sykefravær til besvær» (spesialside)

Annonse
Annonse