JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truer med å stenge KrF ute

Kristelig Folkeparti har ingenting å gjøre i en borgerlig regjering hvis partiet inngår skatteforlik med de rødgrønne partiene, advarer Fremskrittspartiet.

I forrige uke åpnet KrF-leder Knut Arild Hareide for et skatteforlik med de rødgrønne for å øke skattene for folk med høye inntekter. Fremskrittspartiet begynner nå å bli irritert over KrF, skriver Klassekampen.

– Et skatteforlik med de rødgrønne er en krigserklæring fra KrF. Frp bør sette foten ned og si nei til å gå i regjering med et parti som vil øke det samlede skattetrykket. Den slags har vi sosialister til, sier FpU-leder Ove Vanebo.

– Les også: Høybråten ser mot venstre

Det er uaktuelt å fire på kravene, uansett hva slags forlik KrF kommer til å inngå, istemmer Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

– Det er åpenbart at det er Høyre og Frp som vil diktere skattepolitikken i en borgerlig regjering, sier han.

– Les også: Kan stanse klimaforlik

Heller ikke Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen vil ha noe å gjøre med KrF hvis partiet ikke sier ja til lavere skatter.

– Hvis KrF vil øke eller beholde dagens skattenivå, har de ingenting i en borgerlig regjering å gjøre. Dette er ikke en problemstilling vi trenger å bekymre oss over, sier Solvik-Olsen.

– Les også: Frp nede på 10-tallet

Partileder Siv Jensen skjønner godt sine partifellers syn på KrF, men som Frp-leder vil hun la KrF bruke tiden som trengs.

KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen lar seg ikke hisse opp, men understreker at KrF er opptatt av jevnere økonomisk fordeling.

– Jeg har sett mer konstruktive innspill enn dette, for å si det forsiktig. Det nytter ikke for noen partier å diktere hva andre partier skal gjøre, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse