JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere i jobb i 2013

80.000 flere vil være i arbeid om halvannet år, viser prognoser fra Nav.

Samtidig vil arbeidsledigheten vil øke svakt i år, men gå noe ned igjen i 2013.

– Siden nyttår har utviklingen på arbeidsmarkedet vært bedre enn ventet, og vi er litt mer optimistiske i våre prognoser enn det vi var for noen måneder siden, sier arbeids– og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Han venter at antall arbeidsledige kan øke med opp mot 5.000 mot slutten av året.

– Les også: Antallet uføre øker

Nav mener Norge også merker krisen i Europa, men fastslår at vi ikke rammes like hardt som mange andre land. Det går svært bra i Norge, det skapes flere jobber og ledigheten øker bare svakt i forhold til dagens nivå, er konklusjonen.

Og sammenlignet med Europa er ledigheten i Norge svært lav. I gjennomsnitt venter Nav 66.000 ledige i år og 67.000 i 2013. Det tilsvarer en arbeidsledighet på 2,5 prosent i år og i 2013.

Nav antar samtidig at mange flere kommer i jobb de neste to årene.

– Les også: Lønnstilskudd for unge

– Vi anslår at det vil være over 80.000 flere i jobb ved utgangen av 2013 enn det var ved utgangen av 2011. Mange av de nye jobbene vil komme innen helse, pleie og omsorg, bygg og anlegg og den delen av industrien som leverer varer og tjenester til oljesektoren, sier Lystad.

Årsaken til at ledigheten øker noe selv om sysselsettingen øker, er at befolkningen vokser og flere ønsker å arbeide. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse