JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemisk/teknisk: Minstelønna kraftig opp

Med 10 kroner tillegg på minstelønna og en forbedret reguleringsbestemmelse ble streik avverget i kjemisk/teknisk industri i natt.

einar.fjellvik@lomedia.no

Tre timer på overtid sa både Industri Energi og Norsk Industri ja til mekler Elisabeth Stenwigs skisse. Den betyr at minstelønna heves fra 138 til 148 kroner i timen.

Kravet om automatisk regulering av minstelønna ble ikke fullt ut innfridd, men i meklingsforslaget heter det at ved mellomoppgjør og samordna hovedoppgjør skal det forhandles om regulering av minstelønna tilsvarende lønnsutviklingen i disse bransjene.

Det generelle lønnstillegget, som alle får, blir kr 1,25 kroner i timen.

- I sum betyr dette at de lavest lønte i disse bransjene har fått en økning på nesten 24 kroner i løpet av de siste to årene. Med dette resultatet har vi klart å ta igjen etterslepet disse systematisk har vært utsatt for siden 2006, sier Ole Kristian Paulsen, Industri Energis forhandlingsleder, til forbundets nettsted.

– Les også: Minstelønna må opp!

Meklingsforslaget innebærer også at de ansatte i disse bransjene får de samme forbedringene i reglene om pappapermisjon, korte velferdspermisjoner og rettigheter for innleide vikarer som man oppnådde i frontfaget tidligere i vår.

Last ned: Hele meklingsforslaget for kjemisk teknisk industri

Meklingsforslaget ble enstemmig vedtatt «over bordet». Det blir dermed ingen uravstemning over forslaget.

Annonse
Annonse