JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha flere neifolk på Stortinget

Nei til EU-leder Heming Olaussen oppfordrer partiene på Stortinget til å ta hensyn til EU-motstanden når de nominerer kandidater.

Ifølge en meningsmåling i sommer er 73 prosent av folket mot at Norge skal bli EU-medlem. Samtidig har Nei til EU merket seg at 40,8 prosent av stortingsrepresentantene er ja-folk.

Nei til EUs leder Heming Olaussen oppfordrer nå derfor nominasjonskomiteene i partiene til å ta hensyn til EU-motstanden i folket.

– Gang på gang får vi et storting som er et helt annet sted enn folket. Samtidig er det lite som skiller så mye i norsk politikk som dette når det kommer til stykket, sier Olaussen til Klassekampen.

– Les også: Postfolket utfordrer regjeringen

Han mener at særlig Arbeiderpartiet og Høyre peker seg ut som to partier som bør følge hans oppfordring. Mens 67 prosent av Ap-velgerne er EU-motstandere, sier 45,3 prosent av partiets stortingsrepresentanter ja til EU.

70 prosent av Høyres velgere sier nei til EU, mens 96,7 prosent av partiets stortingsrepresentanter er ja-folk.

– Høyre er ekstrempartiet. De har ennå ikke stemt mot et eneste EU-direktiv. Alle andre partier har gjort det. Et sterkt Høyre i ledelsen av et borgerlig flertall på tinget kan gjøre mye skade, mener Olaussen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse