JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo får nytt arbeidermuseum

- En god start, sier LOs nestleder Gerd Kristiansen og gleder seg over bevilgningen over statsbudsjettet til et arbeidemuseum ved Akerselva.

sym@lomedia.no

- Vi har arbeidet med dette i flere år, og nå er vi i gang, sier Gerd Kristiansen. Forslag om et Arbeidemuseum ble fremmet sist på LO-kongressen i 2009. Siden har LO arbeidet fagligpolitisk med saken, og hatt god hjelp fra Arbeiderbevegelsens Arkiv og Bibliotek, som har deltatt i utredningsarbeidet.

Viktig kulturhistorie

Resultatet foreligger nå. Oslo Bymuseum har fått oppdraget i samarbeid med Arbeiderbevegelsens Arkiv og Bibliotek, Sagene Bydel og Teknisk Museum. 2,5 mill kroner er bevilget av Kulturdepartementet for videre arbeid med prosjektet.

Gerd Kristiansen mener det er viktig at arbeiderbevegelsens historie og kultur blir formidlet til nye generasjoner.

Verdsette pionerene

- Arbeiderbevegelsen har betydd mye for utviklingen av dagens velferdssamfunn og demokrati, og det er viktig å forstå og verdsette innsatsen til våre pionerer. Vi ønsker å gjøre denne historien tilgjengelig for hele landet, og ser for oss et museum som kan formidle både kunnskap og opplevelser, også digitalt, sier LOs nestleder.

Ved Akerselva

Til Dagsavisen forteller konstituert direktør ved Oslo Arbeidermuseum, Lars Emil Hansen, at de er i dialog med eiere av aktuelle bygg i området rundt Beyerbrua over Akerselva. Det er et område hvor gamle industribygg og fabrikkbyer fremdeles vitner om den tiden Oslo var en hektisk industriby.

- Vi skal ha et bredt perspektiv og se både på politisk, økonomisk og sosial arbeuderhistorie. Vi må få til et samarbeid med næringslivet, snakke med bedrifter og se hva de har å bidra med, sier kulturminister Anniken Huifeldt til Dagsavisen.

Annonse
Annonse