JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bring-sjåfører ut i streik

Meklingen mellom Posten-bedriften Bring Warehousing Drammen og sjåførene brøt fredag kveld sammen på Riksmeklerens kontor.

Dermed stanser leveranser av utstyr til sykehusene i Helse sørøst.

Mekler Dag Nafstad la fredag kveld fram et utkast, men det ble forkastet av YS-tilknyttede Yrkestrafikkforbundet. 20 ansatte ved Bring Warehousings anlegg i Drammen går dermed ut i streik mandag morgen.

– Dette vil blant annet ramme utkjøring av utstyr til sykehus under Helse sørøst, opplyser Riksmekleren.

De ansatte krevde videreført lønns- og arbeidsvilkår til ny tariffavtale. Kravet ble avvist av arbeidsgiveren Bring Warehousing, som er et heleid selskap av Posten Norge og tilknyttet Spekter.

– Les også: – Siste ord er ikke sagt

– Eieren, Posten Norge, har gjennom å flytte de ansatte fra en virksomhet i NHO til en virksomhet i Spekter, forringet lønns– og arbeidsvilkårene vesentlig. Dette er helt uakseptabelt, sier leder i Yrkestrafikkforbundet, Svein Furøy.

De ansatte mener at lønnen blir redusert med inntil 60.000 kroner som følge av ordningen som trådte i kraft 1. april i år. Tariffavtalen kom på plass som et resultat av en virksomhetsoverdragelse.

– Ingen arbeidstakere i Norge i 2012 finner seg i dårligere vilkår. De ansatte i Bring Warehousing Drammen har vår helhjertede støtte i det prinsipielt viktige kravet om å få en tariffavtale tilsvarende den de har hatt tidligere, sier Furøy.

– Les også: Det blir ikke Norwegian-streik

Bring Warehousing Drammen er forsyningssenter for blant annet Helse sørøst, som kjøper det meste av utstyr utenom medisiner fra virksomheten. Yrkestrafikkforbundet vil gi dispensasjon fra streiken for leveranser som er viktige for liv og helse. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse