JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Amedia tar ingen hensyn

Fire grafikere i Telemarksavisa er sagt opp, etter at Amedia har bestemt at annonseproduksjon skal sentraliseres. – Vi blir herset med på verste måte, sier klubblederen.

eline@lomedia.no

Gunn Dønnestad Hansen i Fellesforbundets avdeling 855, Sør-Øst Grafiske Fagforening, reagerer kraftig på oppsigelsene fra Amedia (som het A-pressen fram til oppkjøpet av Edda Media).

Hun mener dette er et opplagt tilfelle av virksomhetsoverdragelse, og sier at de fire oppsagte grafikerne har tvistet oppsigelsene og krever å få stå i stillingene. Torsdag i neste uke blir det forhandlingsmøte mellom partene.

Administrerende direktør i Telemarksavisa, Dag Reiersen, nekter å gi noen som helst kommentar om oppsigelsene til Magasinet for fagorganiserte.

– Fly forbanna

Bakgrunnen for at Amedia-bedriften Telemarksavisa i forrige uke gikk til oppsigelser, er et ønske om å sentralisere annonseproduksjonen for å redusere kostnadene. Helt fra 2009 har A-pressen jobbet for å sentralisere annonseproduksjonen til Lillestrøm, men arbeidsmiljølovens paragraf om virksomhetsoverdragelse har vært brukt.

– Så kjøpte A-pressen Edda, som igjen har et annonsesenter i Tønsberg. Vi så for oss at grafikerne ville bli overført dit. Men så ble alt snudd på hodet, og absolutt all produksjon skal til Lillestrøm uten at det ble definert som virksomhetsoverdragelse. Og til slutt i prosessen kom de fire oppsigelsene, ut av løse lufta, sier Gunn D. Hansen. Hun forteller at bedriften argumenterer med at det ikke lenger er bruk for de fire oppsagte.

– Fire personer skal plutselig stå på bar bakke. Vi er rett ut sagt fly forbanna på hvordan Amedia behandler folka sine. LO har som den største eieren en stor pedagogisk utfordring. Hvordan kan de sitte ved styrebordet og godta dette, raser Hansen.

Herset med

Klubbleder Stine Tobiassen Strøm er blant de oppsagte. Hun sier de ansatte føler seg herset med, og at de er utsatt for et særdeles ufint løftebrudd.

– Så seint som i september fikk vi beskjed om at vi skulle overføres til annonsesenteret i Tønsberg. Da slo vi oss til ro med det, og droppet å søke andre jobber. Så kom kontrabeskjeden i oktober, vi skulle til Lillestrøm. Og i forrige uke kom oppsigelsene. Det er grovt, og vi synes dette er en spekulativ måte å skyve folk ut på. De tar ingen menneskelige hensyn, sier Strøm.

Annonse
Annonse