JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Coca Cola sier opp over 50

Coca Cola Drikker i Norge skal si opp mellom 50 og 70 ansatte på grunn av avgiftsøkningen på brus. – Dette tar vi opp med Finansdepartementet i dag, sier Jan-Egil Pedersen i Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet (NNN)

Forbundsstyret i NNN er samlet til møte i dag. Et møte med departementet er berammet i løpet av denne dagen, der forholdene i næringen vil bli tatt opp, forteller Jan-Egil Pedersen til nettavisa. Coca Cola begrunner oppsigelsene med reduksjon av faste utgifter på grunn av forventet nedgang i salg etter innføring av økte avgifter på brus 1. januar i år. Oppsigelsene vil ramme salgsorganisasjonen og produksjonen.

Avgiftsøkningen fikk konsekvenser

Da forslaget til statsbudsjettet for inneværende år ble offentliggjort, fryktet NNN at forslaget om økt avgift på alkoholfrie drikkevarer på 62 prosent ville få konsekvenser for arbeidsplassene i bryggerinæringen. Bryggeriforeningen anslo da en svikt i salget på om lag fem prosent og dermed redusert omsetning som nødvendigvis ville gå ut over sysselsettingen. Forbundsleder Jan-Egil Pedersen sa den gangen at han forsto at regjeringen også måtte ta hensyn til helsa hos folk, men mente at det ikke var nødvendig å ta hele avgiftsøkningen i et jafs. Han ba om at økningen skjedde gradvis slik at bryggeriene fikk anledning til å omstille seg. – Vi mener at alle avgiftene næringsmiddelindustrien er belastet med må sees som en helhet slik forbundet krevde i forbindelse med Særavgiftsutvalget, sa Pedersen da statsbudsjettet ble presentert.

Annonse
Annonse