JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mer store ord enn handling

– Satsingen på nordområdene er ikke i tråd med ordbruken, sier Høyres energipolitiske talsmann, Ivar Kristiansen fra Nordland.

Kristiansen sier at regjeringen tar de feite adjektivene i bruk, men unnlater å si noe om det viktigste for landsdelen, nemlig energispørsmålene.

– Det som må til for å få fart på landsdelen er energi, men det sier man ikke noe om. Det er bedrøvelig fordi landsdelen går glipp av store tunge investeringer, sier Kristiansen til NTB.

Han viser til at landsdelen har hatt en negativ utvikling siden regjeringen sist sa den ville satse på nordområdene for fire år siden.

– Landsdelen har nedgang i innbyggertall og negativ utvikling når det gjelder alder, konstaterer han.

Bare visjoner

– Mange gode visjoner, veldig lite konkret, lyder det fra Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg fra Troms.

Han sier at det er mange planer som skal gjennomføres, men at det skal skje en gang i fremtiden når budsjettet tillater det.

– I tillegg berører ikke planen sentrale spørsmål som økt oljeaktivitet i nord, sier han.

Han har heller ikke overdrevent store forventninger til veisatsingen.

– Dette har vi hørt mange ganger før. Jeg håper at regjeringen denne gang gjør alvor av å satse på samferdsel i Nord-Norge, sier han.

Ikke nordområdesatsing

Venstres utenrikspolitiske talskvinne, Anne Margrethe Larsen, sier til NTB at regjeringen ikke har lagt fram noen nordområdesatsing, men en Nord-Norge-satsning.

– Regjeringen må kalle det for hva det er. Nordområdene er kommet helt i bakleksa. Istedenfor en nordområdesatsing har vi fått en valgkampsatsing for Nord-Norge, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse