JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny KS-direktør

Sigrun Vågeng (58) ble torsdag tilsatt som ny administrerende direktør i KS.

Hun vil ikke uttale seg om politiske spørsmål før hun tiltrer 17. august.

Fram til da fortsetter hun i sin stilling som direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Hun tror ikke det vil være noe problem å komme fra en lederstilling i NHO med ansvar for det private næringsliv til KS og ha ansvar for kommuner og fylkeskommuner.

Avhengig av gode kommuner

– Alle som jobber i privat næringsliv er avhengig av gode kommuner. For meg handler det om å gå til en utfordrende og spennende jobb, sier Sigrun Vågeng til NTB.

Den nye KS-direktøren er ikke medlem av noe politisk parti og er ikke politisk aktiv.

– Jeg har hele tiden arbeidet i trekanten bedriftsliv, samfunnsliv og politikk. Nå blir det større vekt på politikk, sier hun.

Vågeng har imidlertid bodd i flere kommuner. Før hun kom til Oslo 22 år gammel, hadde familien bodd 14 forskjellige steder.

– Mine foreldre var offiserer i Frelsesarmeen og flyttet ganske ofte, sier hun.

I NHO siden 1994

NHOs administrerende direktør Finn Bergesen jr. gratulerer KS med et svært godt valg.

– NHO mister en dyktig medarbeider. Personlig har jeg satt stor pris på samarbeidet med Sigrun i syv år, sier han.

Vågeng er cand.mag. med fagene fransk, engelsk og statsvitenskap. Hun har også utdannelse fra BI og Handelshøyskolen i Bergen.

Vågeng har blant annet arbeidet som personalsjef ved Grand Hotel i Oslo og vært direktør i Norsk Hotell- og Restaurantforbund.

I 1994 ble hun leder for kompetansesenteret i Prosessindustriens Landsforbund og i 1997 ble hun leder av arbeidsgiveravdelingen. Hun ble ansatt som direktør for arbeidslivspolitikk i NHO i januar 2002.

Kommunalministeren fornøyd

Også kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener KS har gjort et godt valg.

– Jeg kjenner Sigrun Vågeng som en person med stor erfaring og kompetanse. Disse egenskapene kan hun nå ta med seg inn i sin nye stilling, sier Kleppa.

Hun sier hun kjenner Vågeng som en «ryddig dame» som statsråden ser fram til å samarbeide med. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse