JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finanssmell for Finansforbundet

Finansforbundet gikk på en kraftig økonomisk smell i fjor. I løpet av året sank verdien av forbundets aksjer med 34,5 millioner.

einar.fjellvik@lomedia.no

I motsetning til de aller fleste fagforbund har Finansforbundet plassert så mye som en tredel av sin egenkapital i aksjer og aksjefond. Dermed fikk forbundet også nærkontakt med finanskrisa da den rullet inn over landet i fjor høst.

Forbundsleder Jorun Berland forsikrer likevel overfor avisa Klassekampen at hun ikke ligger våken om natta på grunn av fjorårets nedtur.

– Dette er papirtap, påpeker hun og setter sin lit til at verdien av forbundets finansinvesteringer vil ta seg opp igjen

Blant LO-forbundene er det først og fremst Fellesforbundet som har valgt å investere deler av egenkapitalen sin i aksjemarkedet for å forsøke å få større avkastning enn ved å la pengene stå i banken. I alt har forbundet investert under ti prosent av egenkapitalen på vel 1,2 milliarder på denne måten. Av regnskapet for 2008 framgår det at verdien av denne investeringen økte med knappe seks millioner i fjor.

Annonse
Annonse