JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Israel må ut av Gaza

Fellesforbundet fordømmer Israels invasjon i Gaza. - Med dette bombes visjonen om en fredelig løsning på Midt-Østen-konflikten mange år tilbake, sier forbundsleder Arve Bakke.

– Etter å ha angrepet Gaza-stripen med fly siden 2. juledag, valgte israelske myndigheter tidlig på nyåret en fullskala bakkeinvasjon, som på tradisjonelt vis rammer sivile, både kvinner og barn i tillegg til militære styrker, sier Arve Bakke i en kommentar til den alvorlige situasjonen i Gaza.

– Dermed bombes visjonen om en fredlig løsning på Midt-Østen-konflikten mange år tilbake.

Har brutt menneskerettighetene

Bakke fordømmer også de palestinske rakettangrepene som har rammet israelske byer og tettsteder.

– Men det er ingen tvil om at Israel med sitt jerngrep om Gaza-stripen har vært med på å skape dette reaksjonsmønsteret. Israel har med sin kontroll over grensene inn til Gaza bidratt til å skape et samfunn der den humanitære situasjonen blir stadig mer prekær, mener forbundslederen.

– På invasjonstidspunktet var det allerede stor mangel på strøm, drivstoff, mat og medisiner, og Israel har dermed invadert et område som verken har eller får muligheten til å behandle de sårede og døende som invasjonen skaper. Dette er et uhørt brudd på menneskerettighetene og noe Fellesforbundet fordømmer på det sterkeste, sier Bakke.

Stans bakkekampene

– Israel må øyeblikkelig avslutte bakkekampene og sørge for at nødvendige medisiner, medisinsk personell og andre nødvendighetsartikler får fritt leide inn i Gaza, understreker forbundslederen.

Annonse
Annonse