JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sa opp folk, reddet gevinsten

Skanska Norge har et godt driftsresultat i første halvår, til tross for krisa. – Vi har tilpasset organisasjonen et redusert aktivitetsnivå, forklarer entreprenørselskapet. Det betyr at 750 har mistet jobben.

– Planen var at 600 fagarbeidere og 200 funksjonærer skulle gå i Skanska Norge. Omtrent slik har det blitt, sier konserntillitsvalgt Frank Heine Jensen til Magasinett.org.

– Hardest har det gått utover Nord-Norge. En avdeling er lagt ned i Harstad, det er halvert i Narvik og det har vært reduksjoner i Tromsø og Bodø. Også Nord-Trøndelag er hardt ramma.

– Så her er det tydelig hvem som betaler for krisa?

– Ja, sånn er det jo. Det har vært mange harde reaksjoner blant våre folk når de har fått oppsigelsen. Både raseri og fortvilelse. Og det har ikke vært lett å være lokal tillitsvalgt denne vinteren, sier Jensen.

– Heldigvis har ikke alle blitt sagt opp, noen er blitt pensjonister og noen har slutta når de så hvor dette bar. Men mange har hatt det hardt.

– En god utvikling

Omsetningen i Skanska Norge falt fra 5,8 milliarder i første halvår 2008 til 4,8 mrd. I år, og fallet skyldes svikten i byggevirksomhet på grunn av den økonomiske krisa.

Driftsresultatet, derimot, gikk forholdsvis lite ned, og ble 173 millioner mot 185 millioner på samme tid i fjor.

– Vi har hatt en god utvikling i en rekke enkeltprosjekter som bidrar til et godt driftsresultat sett i lys av nedgangen i volum. Organisasjonen er nå tilpasset et redusert aktivitetsnivå og vi har gjort en rekke grep som vil bidra til å sikre vår konkurransekraft fremover, sier Petter Eiken, konserndirektør i Skanska AB og fungerende adm. direktør i Skanska Norge AS i en pressemelding.

Annonse
Annonse