JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha færre midlertidige ansatte

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt ei arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å redusere bruken av midlertidige ansettelser ved universiteter og høyskoler.

anne.grete.lossius@lomedia.no

– Målet er at bruken av midlertidige stillinger skal ned, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i en pressemelding.

Skal foreslå tiltak

Arbeidsgruppen skal foreslå tiltak departementet og/eller institusjonene kan iverksette for å redusere tallet på midlertidige tilsettinger i universitets- og høgskolesektoren.

Den skal også kartlegge tallgrunnlaget for denne type ansettelser, herunder forskjeller mellom ulike stillingsgrupper og institusjonstyper. Og se på om ulike lovhjemler for midlertidige ansettelser ved de statlige institusjonene slår ulikt ut for forskjellige stillinger

Viktig arbeid

– Dette er et viktig arbeid om forskningssektoren skal kunne rekruttere og være attraktiv karrierevei for de beste hodene, sier Aasland

Hun understreker at det først og fremst er institusjonene selv, som arbeidsgivere, som må ta hovedansvaret for å lykkes med dette arbeidet. Departementet vil i første fase være en tilrettelegger og pådriver.

Om arbeidsgruppa mener det vil være behov for ekstern bistand. For eksempel til en spørreundersøkelse i forbindelse med kartleggingen av bruken av og/eller årsakene til midlertidige tilsettinger i sektoren, kan den be om tilførsel av ressurser fra Kunnskapsdepartementet.

Anbefalinger 1. november

Arbeidsgruppa ledes av direktør Magnus Rindal ved forskningsinstituttet NOVA. Øvrige medlemmer i gruppa er representanter fra universiteter og høyskoler, samt fra de fire hovedsammenslutningene i staten.

For LO Stat møter NTLeren Torill Nustad, hovedtillitsvalgt ved Universitetet i Tromsø.

Det skal også nedsettes en referansegruppe som arbeidsgruppa skal konferere med underveis. Denne skal ledes av rektor Torbjørn Digernes ved NTNU, og ellers ha bred deltakelse fra sektoren og tjenestemannsorganisasjonene.

NTLs 1. nestleder, Anita K. Solhaug, er oppnevnt av LO Stat for å sitte i denne gruppa. Det samme er nestlederen i Musikernes fellesorganisasjon, Hans Ole Rian.

Arbeidsgruppa skal levere sine anbefalinger 1. november.

Annonse
Annonse