JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre sykedager i Jernbaneverket

Målrettet innsats gir resultater for Jernbaneverket Drift Nord. I september kom fraværet ned i 3,8 prosent, en reduksjon fra over 7 prosent i årets to første måneder.

oystein@lomedia.no

Samlet for 2010 ligger Drift Nord an til å komme ned mot 5 prosent, en reduksjon på over 2 prosentpoeng fra samme periode i 2009. – Jernbaneverket Drift har ansvarsbevisste personalledere. Det jobbes systematisk med personlig kontakt så raskt som mulig etter varsel om sykmelding, og vi holder løpende kontakt helt til personene er tilbake i jobb, sier personalleder Joacim A. Kristiansen i Bane Drift Nord. Oppfølgingsplanen de arbeider etter er i tråd med og kanskje enda mer konkret enn det den nye IA-avtalen krever. – En god dialog bidrar til å få ansatte raskere tilbake. Vi jobber aktivt med å legge til rette for andre arbeidsoppgaver, slik at man forblir i jobb istedenfor sykemeldt, selv om det har sine begrensninger med det arbeidet vi utfører til daglig, sier Kristiansen.

Fraværet har gått jevnt og trutt nedover i hele år, fra 7,9 i februar til 3,8 i september. – Med 250 ansatte gir det om lag 12 500 flere arbeidstimer per år, eller 7,3 årsverk, når vi reduserer fraværet fra nesten 8 prosent til 5, slik vi ser ut til å ende på for 2010 samlet, sier Joacim A. Kristiansen. Tilsvarende tall for Drift Øst og Drift Vest er henholdsvis 5,9 og 5,7 prosent. For hele landet i snitt er fraværet nå på 6,3 prosent, 5 prosent for menn og 8 prosent for kvinner. Det viser tall for andre kvartal 2010, som er den siste oversikten fra Statistisk sentralbyrå.

For bygg- og anlegg, som Jernbaneverket Drift sammenliknes med, var fraværet 5,3 prosent.

Annonse
Annonse