JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-studentene krever ny boligpolitikk

– Vi i NTL må presse på for å få flere studentboliger. Det er en vinn, vinn-sak, fordi studentene er med på å drive opp boligprisene, sier studentobservatøren i forbundets landsstyre, Åshild Tungen.

anne.grete.lossius@lomedia.no

NTLs studentdelegater har markert seg sterkt på landsmøtet. Talerstolen har vært flittig brukt, og de har kommet med mange konstruktive forslag.

Noen er vedtatt, noen blir sannsynligvis vedtatt senere av landsmøtet, og noen er avvist.

Studentene må få bedre kår

Noe de er svært fornøyd med, er at landsstyret har foreslått at forbundet skal jobbe for at studenter skal sikres et boligtilbud i tilknytning til studiestedet som er tilfredsstillende både når det gjelder pris og standard.

– Vi er også kjempefornøyd fordi vi har fått gjennomslag i landsstyret om at NTL skal jobbe for at studenter skal få elleve måneders studiestøtte, og ikke som i dag, kun ti måneder, sier Gabriel Steinsbekk, leder av studentfagutvalget.

I forslaget til nytt prinsipp- og handlingsprogram fastslås det videre at en gunstig studiefinansiering må sikre at alle har lik rett til utdanning, uavhengig av bosted, alder, kjønn økonomisk eller sosial situasjon. Dette slik at heltidsstudenten kan bli en realitet.

Forslagene er foreløpig ikke vedtatt av landsmøtet, men det blir de med all sannsynlighet.

Får opprettholde medlemskapet

Gabriel Steinsbekk fikk landsmøtet med seg på at studenter kan opprettholde sitt medlemskap i inntil et halvt år etter studieavslutning.

– Dette er viktig for å beholde medlemmene. Når man bytter medlemskap fra studentmedlemskap til et ordinært, blir det et etterslep i kontingentbetalingen som ofte fører til at folk får en stor regning. Dette kan føre til at folk melder seg ut, sier Steinsbekk.

Studentene har også fått gjennomslag for at lærlinger og andre under delvis lønnet utdanning kan tas inn som medlemmer.

Vil ha 100 prosent stipend

Studentdelegatene vil også at NTL skal vedta det samme som LO-kongressen har vedtatt. At forbundet skal jobbe for at studentene på sikt får 100 prosent stipend, og ikke som nå – 60 prosent lån og 40 prosent stipend.

Steinsbekk vil også understreke at han er veldig glad for at så mange har støtte deres forslag. Han trives på sitt første landsmøte.

– Det er så mange trivelige folk her, avslutter han.

Annonse
Annonse