JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsetter kampen mot ufrivillig deltid

LO-leder Roar Flåthen sier kampen mot ufrivillig deltid bare så vidt har startet.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

200 000 midlertidig ansatte er ikke noe Roar Flåthen og LO vil la fortsette.

- Vi er på ingen måte ferdig med kampen mot ufrivillig deltid – vi har nettopp starta, fastslo han på Kartellkonferansen på Gol onsdag.

Viktig

Flåthen er klar på at vi ikke har råd til å la være å benytte oss av denne arbeidskraften.

- Tenk hvor viktig kampen mot ufrivillig deltid er i likestillingsspørsmålet og for å utnytte arbeidskraften. Vi må gi de som er i ufrivillig deltid kompetanse og fagbrev slik at de er på plass når eldrebølgen kommer. Vi har mange muligheter om vi gjør dette, sier Flåthen.

Han legger til at han er glad det er kommet penger på statsbudsjettet til å adressere dette problemet. Flåthen frykter også konsekvensene for de på ufrivillig deltid om det blir en Høyre-Frp-regjering.

- Det er 200 000 midlertidig ansatte med det regelverket vi har nå. De borgerlige partiene vil fjerne dette regelverket, og da blir det enda flere. Dette er en problemstilling vi i fagbevegelsen sammen med regjeringen må diskutere mer, sier han.

Uførepensjon

Flåten er også tydelig på at det ikke er snakk om å gi seg i saken om uførepensjoner. Han var opptatt av at man ikke glemmer at det er mennesker det er snakk om i denne diskusjonen.

- Noen sier at LOs venstreside mener LOs ledelse ikke kjemper hardt nok mot en ny uførepensjon. Da sier jeg at det er en av våre viktigste saker! Det er derfor vi bruker vår innflytelse, det fagligpolitiske samarbeidet med regjeringen. Det er ingen uenighet i sekretariatet om hva som er LOs utgangspunkt i denne diskusjonen.

Flåthen er også tydelig på at det er LO som kan sikre best mulig uførepensjon.

- Jeg har én agenda: at vi skal gjøre en så god jobb som mulig. Nivået skal videreføres fra dagens. Det skulle bare mangle at vi som det rikeste landet i verden har en god uførepensjon, sier han.

Viktig valg

LO-lederen benyttet også anledningen til å mane LO Stat-medlemmene til valgkamp.

- Det er viktig for oss hvordan det går i valget neste år. Det er viktig hvem som styrer kommunene og fylkene. De er våre viktigste velferdsleverandører, sier han.

Han legger til at han er overbevist om at LO-forbundene ønsker å delta aktivt, men at det begynner å haste.

- Det er ikke mer enn tida og veien om vi skal snu det politiske bildet. Vi bør gjøre det sammen, og vi bør gjøre det sammen med den rødgrønne regjeringa. La oss stå sammen i kampen, og jeg er helt overbevist om at vi gjør det riktig, bruker tyngden og kraften i fagbevegelsen og i det fagligpolitiske samarbeidet, er det pinadø en god sjanse for at vi skal klare det denne gangen også, sier han.

Annonse
Annonse